Hazatér a Méhészborz – klasszis védővel erősödnek a Szentek

mathieu
2022.05.02. 16:05
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokságban (NFL) szereplő New Orleans Saints Tyrann Mathieu-vel erősíti meg a keretét – adta hírül a liga honlapja.

A New Orleans-i születésű védő a középiskolát és az egyetemet (LSU) is Louisianában végezte el, igaz, a helyi futballcsapatból 2012-re kizárták, mivel több drogteszten is megbukott.

A hamarosan (május 13.) a 30. születésnapját ünneplő söprögető a 2013-as játékosbörze 3. körében került az Arizona Cardinalshoz (részben korábbi egyetemi csapattársa, az akkorra már NFL-sztár Patrick Peterson kezeskedésének köszönhetően), majd egy houstoni év után a Kansas City játékosa lett, a 2019-es idényben bajnok lett a Főnökökkel.

A Méhészborz (Honey badger) becenevű Mathieu eddig háromszor került be az év első számú álomcsapatába, 2019-ben ráadásul a másodikba is beválasztották (safetyként és defensive backként is szavaztak rá).

A sokoldalú védőt háromszor hívták be a Pro Bowlra, és a 2010-es évek álomcsapatába is beválasztották.

Eddigi pályafutása során 26-szor szerezte meg az ellenfél irányítójának az átadását, illetve tíz sacket mutatott be a passzmestereken.

A New Orleans a söprögetőposztra korábban már a volt New York-i Marcus Maye-t is megkaparintotta, a draft első körében pedig a támadósorát turbózta fel. 

(Borítókép: Maddie Meyer / Getty Images)