Tom Brady bajnoki gyűrűivel házalt a csaló, 3 év börtönt kapott

brady
2022.08.30. 13:53
Három év börtönre ítéltek egy 25 éves férfit az Egyesült Államokban, miután Tom Brady Super Bowl-gyűrűinek értékesítéséből kívánt meggazdagodni – adta hírül a Pro Football Talk.

Scott V. Spina Jr. egy korábbi New England Patriots-játékosnak adta ki magát, hogy személyazonosságát felhasználva Super Bowl-gyűrűk másolatait vásárolja meg – mivelhogy erre a bajnoki címet szerző játékosoknak lehetőségük van, így megajándékozva családtagjaikat és barátaikat a relikviával.

A gyűrűt nyerő játékosok kapnak egy belépő/jelszó kombinációt az oldalra, ahol lehetőséget kapnak arra, hogy replikákat vásároljanak, azt nem hozták nyilvánosságra, hogy melyik korábbi Hazafi személyazonosságával élt vissza.

Spina három gyűrűt vett, amely hasonló a bajnoki címet szerző sportolókéhoz, és ezekre a Brady felirat is rákerült.

Az elkövető csapattársnak kiadva magát azt állította, hogy Brady gyermekeinek veszi az ékszereket.

Ezt követően Spina eladta egy emléktárgy-kereskedőnek, aki egy árverésen az egyik gyűrűt több mint 337 ezer dollárért (136,5 millió forintért) értékesítette.

A 25 éves férfinak nem ez volt az első kihágása, 2018-ban 35 hónapos börtönbüntetésre ítélték, miután nem szállította ki a megrendelt termékeket, ellopta vásárlói bankkártyaadatait, és hamisan állította azt, hogy a számláján lévő tranzakciók csalások voltak.

(Borítókép: Mike Ehrmann/Getty Images)