Russell Wilson visszatért Seattle-be – sok köszönet nem volt benne!

wilson
2022.09.13. 08:43
Nagy meglepetéssel zárult a tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) 1. fordulója, a Seattle Seahawks 17–16-ra legyőzte hazai pályán a Denver Broncost.

A mérkőzés pikantériája volt, hogy épp a Halászsasoktól érkezett a Musztángokhoz a sztárirányító Russell Wilson az idény előtt – arról nem is beszélve, hogy a 2013-as idény végén épp a Denver legyőzésével lett NFL-bajnok a Seahawks.

A Broncos a liga egyik legjobb keretével bírt a csere előtt, így egy elit irányító megszerzésével a bajnoki cím egyik fő esélyesévé lépett elő, míg az újjáépítés előtt álló Seahawksot mindenhol az öt leggyengébb gárda közé sorolták, ehhez képest a házigazda egy pillanatig sem állt rosszabbul a mérkőzés során!

Geno Smith 38 yardos TD-passzt hozott össze Will Disslyvel a meccs elején (7–0), majd egy mezőnygólváltást követően Jerry Jeudy 67 yardos elkapásával egyenlített a Broncos (10–10), a nagy szünetre viszont így is előnnyel ment a Seahawks, mivel Colby Parkinson 25 yardos elkapására „csak” egy 40 yardos Brandon McManus-rúgás volt a válasz a félidő végén (17–13).

Ekkor aligha gondolták a nézők, hogy az egész második félidőben csak egy vendég mezőnygól érkezik, de előbb a Broncos veszített labdát a rivális egyyardosán, majd a Seahawks is fumble-t vétett, hogy aztán a Denver megint az egyyardoson hagyja el a tojást!

A vendégcsapat a szépítése után így is fordíthatott volna, de 20 másodperccel a vége előtt McManus 64 yardról nem tudott betalálni (17–16).

Messze nem ez volt az egyetlen érdekes eredmény az 1. fordulóban, hiszen bántóan simán kikapott az idénynyitón a bajnok Los Angeles Rams, hosszabbításban alulmaradt a másik nagydöntős Cincinnati Bengals, az Amerikai főcsoport legjobb alapszakaszbeli mérlegével záró Tennessee Titans, a liga legjobb mutatóját elérő Green Bay Packers és a konferenciadöntőig jutó San Francisco 49ers is!

Volt még egy ráadásos meccs, az 1/1-es favorit Texans döntetlent játszott a Coltscal. A szintén mezőny végére várt együttesek közül a Giants és a Bears is győzött, de nem sokon múlt a Falcons bravúrja sem.

Melyik csapat nyeri meg az NFL 2022-es idényét?

NFL 2022, ALAPSZAKASZ

1. FORDULÓ, HÉTFŐ ESTI RANGADÓ

Seattle Seahawks–Denver Broncos 17–16

VASÁRNAPI EREDMÉNYEK

Cincinnati Bengals–Pittsburgh Steelers 20–23 – hosszabbítás után

Dallas Cowboys–Tampa Bay Buccaneers 3–19

Minnesota Vikings–Green Bay Packers 23–7

Tennessee Titans–New York Giants 20–21

Arizona Cardinals–Kansas City Chiefs 21–44

Los Angeles Chargers–Las Vegas Raiders 24–19

Atlanta Falcons–New Orleans Saints 26–27

Carolina Panthers–Cleveland Browns 24–26

Detroit Lions–Philadelphia Eagles 35–38

Miami Dolphins–New England Patriots 20–7

New York Jets–Baltimore Ravens 9–24

Washington Commanders–Jacksonville Jaguars 28–22

Chicago Bears–San Francisco 49ers 19–10

Houston Texans–Indianapolis Colts 20–20 – hosszabbítás után

CSÜTÖRTÖKI EREDMÉNY

Los Angeles Rams–Buffalo Bills 10–31

(Borítókép: AAron Ontiveroz/MediaNews Group/The Denver Post via Getty Images)  • Hírek
  • Hírek