A madár az ász! Még sohasem szárnyaltak ennyire magasan a sasok

eagles
2022.11.04. 09:20
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) 9. fordulójának nyitómérkőzésén a Philadelphia Eagles idegenben 29–17-re legyőzte a Houston Texanst, ezzel története során először kezdett 8–0-s mérleggel.

Az 1–6–1-es mérlegre romló Texans meglepően jól kezdte a meccset, Teagan Quitoriano elkapott touchdownjával vezetett is, és bár a 93 yardig jutó Miles Sanders, majd Kenneth Gainwell futásával fordított az éllovas, a szünet előtt Davis Mills Chris Moore-nak is kiosztott egy TD-passzt, így a félidő 14–14-gyel zárult.

A folytatásban már nem volt kérdés, Jalen Hurts előbb A. J. Brownnak, majd Dallas Goedertnek is adott egy hatpontos átadást, a texasiak erejéből pedig csak egy mezőnygólra futotta (17–29).

Hurts lassan kezd szakítani a sztereotípiával, hogy csak a futásokkal lenne veszélyes, azok után, hogy az első öt meccsen 266 yardot és 6 TD-t futott 4 TD-passz mellett, a legutóbbi három fellépésen 8 TD-passzt hozott össze, és egyet sem szerzett a talajon.

Kiemelendő Javon Hargrave teljesítménye, aki háromszor is földre vitte a houstoni irányítót – a túloldalon Jerry Hughes is megtette ezt kétszer –, valamint a Texans újonc futójának, Dameon Pierce-nek a teljesítménye (139 yard).

(Borítókép: Cooper Neill / Getty Images)  • Hírek
  • Hírek