Továbbra is kritikus állapotban van a meccsen összeeső NFL-játékos

2023.01.04. 10:34
Damar Hamlin amerikaifutball-játékos továbbra is kritikus állapotban van, miután magyar idő szerint kedd hajnalban egy ütközést követően összeesett a pályán.

Újraélesztették a pályán, mielőtt bevitték a kórházba, aztán másodjára is újra kellett éleszteni, akkor már a kórházban

– mondta Dorrian Glenn, Hamlin nagybátyja a CNN-nek. 

Damar Hamlin fizikai állapotával kapcsolatban a nagybátyja elmondta: még mindig kritikus állapotban és altatás alatt van, ugyanakkor már nem igényel 100 százalékos oxigénellátást. Tehát egyre inkább tud körlevegőn lélegezni. 

A Buffalo Bills 24 éves játékosa egy ütközést követően került a földre a Cincinnati Bengals elleni meccs első negyedében. Hamlin ezután felállt, majd rögtön összeesett. Ezt követően több mint 30 percig ápolták a pályán, majd egy közeli kórházba szállították. Az észak-amerikai profi amerikaifutball-liga (NFL) félbeszakította a mérkőzést az incidens után.

Az orvosi csapat azonnal oxigént adott a játékosnak és újraélesztésbe kezdett, amely sikerrel járt. A játékos pulzusa helyreállt, de nem tudott magától lélegezni, így intubálták, és kritikus állapotban szállították kórházba. A televíziós közvetítés pedig nem mutatta a történteket, miközben a stadion közönsége teljes csöndben szorított a játékos életéért. A többi csapattárs és ellenfél könnyek között várta a fejleményeket.

Damlin korábban indított egy adománygyűjtést, amellyel a szülővárosában élő gyerekeknek gyűjtött játékokra. Az eredeti célkitűzése 2500 dollár volt, ám a megrázó balesete óta több, mint 5,6 millió dollárt utaltak a kampányba a szurkolók. 

(Borítókép: Buffalo Bills-játékosok takarják Damar Hamlin újraélesztését. Fotó: Kirk Irwin / Getty Images)