Elképesztő küzdés, elszakadt szalaggal játszott a döntőben

purdy
2023.01.31. 09:44
Amerikai beszámolók szerint a profi amerikaifutball-bajnokságban (NFL) szereplő San Francisco 49ers irányítója, Brock Purdy könyöksérülése miatt legalább fél évre kidőlt.

A játékosbörze utolsó választási jogával elkelt újonc berobbanása volt az idény egyik nagy sztorija, a Nemzeti Főcsoport döntőjéig vezette a kaliforniai együttest, ott azonban hamar megsérült. 

A helyére beálló Josh Johnson agyrázkódás miatt ugyancsak kidőlt, így Purdynek vissza kellett mennie később a pályára, bár összesen négy passzkísérletig jutott (mind a négy sikeres volt, összesen 23 yardért), a 49ersnek pedig a sérülések miatt nem volt esélye a Philadelphia Eaglesszel szemben.

A vizsgálatok kimutatták, hogy Purdy részéről kis túlzással az is csoda volt, hogy egyáltalán dobómozdulatot tudott végrehajtani az első negyedben összeszedett sérülése miatt, ugyanis könyökében elszakadt egy szalag, ami miatt legalább fél évre kidőlt.

A következő napokban dől el, hogy szükség lesz-e műtétre a fiatal irányító esetében.

Szerencsével nem lehet vádolni a San Francisco irányítóhelyzetét, hiszen az idény elején a kezdő Trey Lance dőlt ki hosszú időre, majd helyettese, a korábbi kezdő Jimmy Garoppolo, az Eagles elleni konferenciadöntőn pedig a harmadik és a negyedik számú játékos is.

Hír a csapattal kapcsolatban, hogy a Las Vegas Raiders és a Miami Dolphins után a bukik szerint a 49ers a harmadik legesélyesebb arra, hogy szerződtesse Tom Bradyt. Ilyen szintű irányítóhullás és az egymás után elveszített két NFC-döntő után ez tényleg nem tűnik már teljesen esélytelennek.

(Borítókép: Kevin Sabitus / Getty Images)