Mindenki megkönnyezte a halálból visszatérő NFL-játékos beszédét

2023-02-08T212719Z 2063225628 MT1USATODAY19947862 RTRMADP 3 NFL-
2023.02.10. 10:54
Január elején Damar Hamlin egy ütközést követően kapott szívrohamot a Cincinnati Bengals – Buffalo Bills-mérkőzésen. Többször újra kellett éleszteni, majd kórházban mesterséges kómában tartották kritikus állapotban. Hamlin most egy megindító beszéddel köszönte meg mindenkinek a munkáját, aki megmentette az életét.

Az NFL Honors ünnepségének legérzelmesebb pillanata biztosan az volt, amikor Damar Hamlin, a Buffalo Bills safetyje, aki a Cincinnati Bengals elleni mérkőzésen a pálya közepén akár életét is veszthette volna, felidézte az esetet. Az eseményen mindenki könnyes szemmel tapsolt, és álló ovációval köszöntötték a játékost – írja a Marca.

Hamlin a beszédében megköszönte mindenkinek, aki szerepet vállalt abban, hogy ma azon a színpadon állhatott, emellett elmondta, folytatni tervezi profi pályafutását. 

Mindennap meglepődöm, hogy a történetem ennyi embert bátoríthat szerte az országban, sőt a világon

– mondta a 24 éves játékos.

Bátorítok az imádkozásra, bátorítok arra, hogy szeressük egymást, és bátorítok arra, hogy a körülményektől függetlenül tovább harcoljunk. A hirtelen szívmegállás nem egy olyan dolog, amit valaha is az életem részének választottam volna, de ez azért lehet, mert néha a saját látókörünk túl kicsi, még akkor is, ha azt hisszük, hogy a nagyobb képet látjuk. Az én vízióm arról szólt, hogy az NFL-ben játsszam, és a lehető legjobb legyek, de Isten terve az volt, hogy a világ bármely játékánál nagyobb célt tűzzek ki magam elé

– mondta könnyes szemmel Hamlin. 

(Borítókép: Kirby Lee / USA TODAY Sports / Reuters)