Őrületes hosszabbítás, a Sasok sztárja lett a liga legjobban fizetett játékosa

GettyImages-1467158524
2023.04.17. 17:32
Őrületes összegű, öt évre szóló szerződéshosszabbítást írt alá az észak-amerikai profi amerikaifutball-ligában (NFL) szereplő Philadelphia Eagles és Jalen Hurts. Ezzel a 24 éves irányító lett a liga legjobban fizetett játékosa.

Jalen Hurts tavaly kiváló szezont hagyott maga mögött a Philadelphia Eagles csapatával, amellyel egészen a Super Bowlig jutott, ahol viszont vereséget szenvedett a Kansas City Chiefs ellen. A csapat irányítójának mindössze egy év volt hátra szerződéséből, így most sor került a kontraktus meghosszabbítására. 

Egybehangzó tengerentúli források szerint

Hurts öt évre kötelezte el magát csapatához, összesen 255 millió dolláros fizetésért.

Ezzel az összeggel immár a 24 éves irányító az NFL legjobban fizetett játékosa éves átlagot tekintve, mivel Hurts átlagosan évi 51 millió dollárt tehet zsebre.

A szerződés részleteit tekintve annyi biztos, hogy ebből az összegből 179 millió dollár valamilyen formában garantált, és ezen felül további 15 millió dollárt kereshet a játékos különböző kritériumok teljesülése esetén. Ehhez az ötéves szerződéshez egyébként hozzájön a még hátralevő egy éve az újoncszerződésből, így hat évre körülbelül 260 millióért kötelezte el magát az irányító Philadelphiába.

Hurts hosszabbítása lett a sporttörténelem legnagyobbja egy női játékosügynöktől, név szerint Nicole Lynntől.

(Borítókép: Getty Images)