Vádalkut kötött a részegen halálos balesetet okozó korábbi sztársportoló

ruggs
2023.05.10. 19:53 Módosítva: 2023.05.10. 22:13
A tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) korábbi elkapója, Henry Ruggs 3-tól 10 évig terjedő börtönbüntetést kap a nyáron, miután egy bíró helyi idő szerint szerda reggel hivatalosan elfogadta a játékos vádalkuját – számolt be róla a TMZ Sports.

A Las Vegas Raiders volt kiválósága bűnösnek vallotta magát halált okozó befolyásoltság alatti vezetés bűncselekményében, illetve járműben elkövetett emberölés vétségében, miután a tisztviselők a hónap elején egyezségre jutottak.

A megállapodás részeként az ügyészség ejtette a további vádakat – korábban négy bűncselekménnyel és egy vétséggel nézett szembe, amelyek miatt akár 46 év börtönt is kaphatott volna. 

Ruggs 2021 novemberében okozott halálos balesetet, amikor a vád szerint 156 mérföld per órás (251 km/h) sebességgel száguldozott a megengedett véralkoholszint kétszeresével a fegyverrel megpakolt Corvette-jével, majd belecsapódott Tina Tintor Toyotájába.

Az ütközés pillanatában 127 mp/h (205 km/h) volt az autó sebessége, a becsapódás következtében a Rav4 kigyulladt, a benne ülő nő és kutyája pedig életét veszítette.

A TMZ anno sokkoló videót osztott meg a lángokban álló autóról, valamint az úton ülő, öntudatlan állapotban zokogó játékosról.

Ruggs ügyvédjei a hónap elején azt nyilatkozták, hogy a vádalku az első lépés az ügy igazságos megoldása irányában.

A Clark megyei kerületi ügyész, Steven B. Wolfson a szerdai döntés kapcsán elmondta:

Elértük a három legfontosabb célunkat: elítélni Henry Ruggst a nevadai törvények által ittas vezetés miatt megengedett legszigorúbb büntetéssel, börtönbe küldeni Henry Ruggst, és megszüntetni az elítélése, valamint a börtönbüntetése elleni fellebbezés lehetőségét. Tina családtagjai a legfontosabb emberek ebben a folyamatban, többször is találkoztam velük, mielőtt megállapodásra jutottunk

– idézi Steven B. Wolfson szavait a TMZ.

A még mindig csak 24 éves Ruggs az Alabama egyetem üstököseként került a 2020-as játékosbörze első körének 12. választási jogával a Raidershöz. Az elképesztően gyors játékos az újoncidénye alatt 26 elkapásból 452 yardot szerzett, a 2021-es évadban viszont hét meccs alatt 24/469 állt a neve mellett, és minden arra utalt, hogy valóban berobban a liga legjobbjai közé.

A novemberi baleset után a csapat felbontotta a szerződését, és nem meglepő módon azóta sem alkalmazta egy klub sem.

Hogy Ruggs büntetése a három évhez vagy a tíz évhez lesz közelebb, az az augusztus 9-i meghallgatáson derül ki.

(Borítókép: Henry Ruggs 2021. november 3-án, a halálos baleset utáni tárgyaláson – Steve Marcus-Pool/Getty Images)