Újra Európában a Patriots, Brazíliában csap össze a Packers és az Eagles

patriots
2024.05.15. 14:17
A tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) közzétette a 2024-es idény külföldi mérkőzéseinek menetrendjét, idén öt összecsapást rendeznek meg az Egyesült Államok területén kívül.

A liga növekvő népszerűsége érdekében tovább bővül a kínálat, a londoni és a németországi fellépés után először már Brazíliában is rendeznek NFL-meccset.

Erre rögvest az első fordulóban sor is kerül, két patinás (és előző idényben playoff-szereplő) csapat, a Green Bay Packers és a Philadelphia Eagles csap össze Sao Paulóban, a Corinthinans arénájában.

Ezt három angliai összecsapás követi a nemzetközi menetrendben, október 6-án az Aaron Rodgers vezette New York Jets és a Minnesota Vikings lép fel a Tottenham stadionjában, egy héttel később pedig a Jacksonville Jaguars az idei 1/1-es Caleb Williams együttesével, a Chicago Bearsszel mérkőzik meg.

Egy héttel később marad Londonban a Jaguars, viszont ezúttal a Wembley-ben szerepel, méghozzá az 1/3-as Drake Maye-t kiválasztó New England Patriots ellen. A Hazafiak a 2009-es és 2012-es év után harmadszor térnek vissza Londonba, de játszottak mérkőzést Mexikóban, tavaly pedig Frankfurtban.

Németországban idén is lesz meccs, méghozzá a Bayern München otthonában, november 10-én a New York Giants és a Carolina Panthers viaskodik egymással.

Az európai mérkőzéseket egységesen 15.30-kor kezdik, a brazíliai összecsapást pedig magyar idő szerint hajnali 2.15-kor.

A teljes menetrendet szerda este ismerteti a liga.

Az NFL 2024-es idényének külföldi meccsei (magyar idő szerint)

  1. szeptember 7., 2.15: Green Bay Packers–Philadelphia Eagles – Corinthians Arena, Sao Paulo, Brazília
  2. október 6., 15.30: New York Jets–Minnesota Vikings – Tottenham Stadion, London, Egyesült Királyság
  3. október 13., 15.30: Jacksonville Jaguars–Chicago Bears – Tottenham Stadion, London, Egyesült Királyság
  4. október 20., 15.30: Jacksonville Jaguars–New England Patriots – Wembley Stadion, London, Egyesült Királyság
  5. november 10., 15.30: New York Giants–Carolina Panthers – Allianz Aréna, München, Németország

(Borítókép: Amikor legutóbb a Patriots a Wembley-ben járt, Tom Brady még csak háromszoros bajnok volt – hétszeres Super Bowl-győztesként vonult vissza. Fotó: Carsten Evans/AMA/Matthew Ashton/AMA/AMA/Corbis via Getty Images)