Alex Smith Kansasbe igazol

2013. február 27., 19:16 Módosítva: 2015.04.29 17:01

A Profootballtalk információi szerint megvan a Colin Kaepernick mögött másodhegedűssé silányult 49ers-irányító, Alex Smith új csapata, ami nem más, mint a Sport TV-kommentátor Faragó Ricsi bácsi szíve csücske, a Kansas City Chiefs.

A hírek szerint a San Francisco idén és jövőre is egy-egy második körös draft picket kap Smithért cserébe. A Kansas City Chiefsnél nemcsak az irányító lesz új a következő szezonban, hanem a vezetőedző is: a tavalyi évadot végigküzdő Romeo Crennel helyét ugyanis Andy Reid, a Philadelphia Eaglest a Super Bowlig juttató veterán vette át.

Smith jó formában játszott a szezon feléig, azonban egy agyrázkódás miatt hetekre kidőlt, a helyére került Colin Kaepernick pedig berobbant az NFL-be, a Ravens elleni Super Bowlban is a fiatal irányítóval játszott a 49ers.

alexsmith.jpg

Ha a lányokat szereted, játszhatsz nálunk

2013. február 27., 13:39 Módosítva: 2015.05.11 05:12
13

Kedd este fejeződött be az NFL-es draftra készülő egyetemi amerikaifutballisták erőfelmérője, a Combine, ahol a profi klubok megismerhetik a fiatal játékosokat, és felmérhetik a képességeiket is. A hírek szerint a csapatok a sportolók szexuális beállítottságáról is kérdezősködnek.

teljes bejegyzés

Ez az, amit egy újonc soha nem akar látni Harbough-tól

2013. február 26., 12:46 Módosítva: 2015.04.29 17:01

mantiteo.jpg

Ezerrel zajlik az egyetemi tehetségek nagy erőfelmérője, a Combine, ahol az NFL-es csapatok edzői testközelből is megnézhetik a draftra készülő játékosokat. Nem hiányzott a mezőnyből az a Manti Te'o sem, akinek magánéleti botrányával volt tele az amerikai sajtó januárban. 

A Ray Lewis visszavonulása után linebackert kereső Super Bowl-győztes Baltimore Ravens edzője, John Harbaugh kíváncsi volt, mit tud a fiatal védő a 40 yardos sprintben, de csalódnia kellett. Te'o még csak féltávnál járt, amikor Harbaugh elkezdte rázni a fejét, nem tetszett neki, hogy a linebacker nem tud tovább gyorsulni, féltávnál gyakorlatilag elfogyott a játékos.  

Ezek után erősen kérdéses, hogy Te'o képességei mennyire hozzák majd lázba Harbaugh-t. A linebacker ideje egyébként 4.82 volt, az NFL Networknek azzal magyarázta a teljesítményét, hogy hosszú napja volt, és túlságosan feszült volt, mert rengeteg csapat képviselőjével beszélt. 

A védők épségére is figyeljenek!

2013. február 22., 14:37 Módosítva: 2015.04.29 17:01

cushingserules.jpg

A tavaly októberben szalagszakadást szenvedett Texans-linebacker, Brian Cushing is fontosnak véli, hogy a játékosok testi épsége biztosítva legyen, ő a védők mellett szólalt fel, miután az NFL-nél is elkezdtek foglalkozni a témával.  

„Örülök, hogy végre ez is felszínre került Számomra ez azt bizonyítja, hogy a védőjátékosok egészsége is fontos. Nem én voltam az első, aki így megsérült, nem is én leszek az utolsó, viszont ami történt, az megelőzhető lenne" - mondta Cushing az NFL Networknek. 

A houstoni a Jets elleni meccsen sérült meg Matt Slauson mély belépője után. A vétkes játékost később tízezer dollárra büntette a liga, amely komoly változtatásokat tervez, és tiltaná a lábra irányuló blokkokat, szereléseket. 

Bizonytalan Griffin visszatérése

2013. február 20., 16:14 Módosítva: 2015.04.29 17:01

griffin_1.jpg

A Washington Redskins újonc irányítója, Robert Griffin III még a Seattle Seahawks elleni Wild Card-meccsen szenvedett súlyos térdsérülést január elején. Lehetett tudni, hogy a felépülés nem lesz gyors, a dolgok jelenlegi állása szerint az sem biztos, hogy az alapszakasz első fordulójában ott lehet a pályán szeptemberben. 

„Úgy érzem muszáj ezt elmondanom. Habár az a célom, hogy az első héten játszani tudjak, ez nem jelenti azt, hogy a pályafutásomat is kockára teszem ennek érdekében" - írta twitterén az első szezonjában nagyot alakító quarterback. 

Griffin az ominózus meccsen már az első negyedben megsérült, de a Redskins-edző Mike Shanahan a pályán hagyta, amíg a végén be nem következett a nagy baj, és elszakadtak a játékos térdszalagjai. Az orvosok hat-nyolc hónapos kihagyást jósoltak a vizsgálatok után, és valószínűleg visszarázódni sem lesz olyan egyszerű, ezért érthető, ha Griffin nem akar kockáztatni. Nagyon nagy kár lenne, ha erre rámenne a karrierje. 

 

Kaepernick nem kért az Oscar-gálából, edzeni ment

2013. február 19., 09:13 Módosítva: 2015.04.29 17:01

kaepernickedzes.jpg

A szezon utolsó heteiben a San Francisco 49ers-irányító Colin Kaepernick körül forgott az amerikai média. A játékosnak az elvesztett Super Bowl után is lett volna bőven programja, hívták a Grammy-díjkiosztóra és az Oscar-gálára is, de nem vonzotta a felhajtás, inkább elbarikádozta magát abban az atlantai edzőközpontban, ahol a 2011-es draftra is készült.

A komplexumban ötven egyetemi játékos edz az áprilisi combine-ra, ahol az NFL-es csapatok felmérhetik majd a képességeiket. Velük van tizenkét NFL-es veterán is, egyikük Kaepernick. 

A központ vezetője, Aaron Roberts a Sacramento Bee-nek elmondta, a 49ers irányító minden nap kora reggel kezdi a munkát, és az offensive linemenekkel edz, akik intenzív kiképzést kapnak. 

Kaepernickhez nemrég csatlakozott a 49ers két elkapója, Chad Hall és Ricardo Lockette is, de a tavaly draftolt A.J. Jenkins is azt tervezi, hogy meglátogatja csapattársait. 

Mennyit keres az NFL ura?

2013. február 17., 12:08 Módosítva: 2015.04.29 17:01

goodellpenz.jpg

Nincs abban semmi meglepő, hogy az amerikai major sportok komisszárjai közül Roger Goodell, az NFL vezére keresi a legtöbbet, a Sports Business Daily most a pontos összeget is elárulta. 

Az amerikai adóhatóság pénteken kiadott adatai szerint Goodell 2011 áprilisa és 2012 márciusa között összesen 29,490,000 dollárt kapott áldásos munkájáért. Ebből az alapfizetés 3,1 millió környékén volt, 22,3 milliót pedig bónuszként kapott meg a komisszár, a fennmaradó összeg pedig különböző kompenzációkból áll össze. 

Arthur Blank, aki az Atlanta Falcons elnöke és egyben az NFL kifizetésekért felelős tanácsának vezetője, elmondta Goodell megdolgozott a pénzéért. „Az NFL a világ legsikeresebb és legjobban menedzselt sportligája a világon. A sikerékben nagy szerepe volt Roger Goodell vezetői képességének és annak, amit képvisel. A bónuszok és a kompenzációk ezekből származnak". 

Az NBA komisszár David Stern és az MLB feje, Bud Selig húszmillió körül keres. 

3-4 vagy 4-3, nem teljesen mindegy?

2013. február 15., 12:56 Módosítva: 2015.04.29 17:01

kiffin2.jpg

A Dallas Cowboys új védekezésért felelős edzője, Monte Kiffin sajtótájékoztatón szórakoztatta az újságírólat, többek között beszélt arról is, hogy változtatna a dallasiak védekezési sémáján.

"Itt 3-4-es védekezésre draftoltak, de hiszik vagy sem, vannak még olyan fickók, akik tudnak 4-3-at is játszani. 3-4-es felállás vagy 4-3, szerintem teljesen mindegy. Én úgy tudom, hogy tizenegy ember lehet a pályán, nem nyolc, nem kilenc és nem is tíz. Ha tizenkettő van, az se jó, mert akkor meg megbüntetnek minket. De ha kint van tizenegy srác a pályán, mindegy, hogy 3-4 vagy 4-3 van a védelemben. 

Kiffin elmondta, milyen furcsa látni, hogy a tévében hetvenkétévesként emlegetik. "Mindig azt hiszem, hogy az egy mezszám a nevem mellett. De ne aggódjanak miattam, hetvenkettő vagyok, de ötvenkettőnek érzem magam.".

Kiffin dolgozott már az NFL-ben korábban, a Green Bay Packersnél, a New York Jetsnél és a Buffalo Billsnél is megfordult, tizenkét évet húzott le a Tampa Bay-nél, az elmúlt években az egyetemi bajnokságban a USC-nél segítette a vezetőedző munkáját.

O.J. Simpson Super Bowl-bulit tartott a sitten

2013. február 14., 12:12 Módosítva: 2016.04.07 22:08

simpson.jpg

Az NFL egykori legendás futója, O.J. Simpson harminchároméves börtönbüntetését tölti egy nevadai börtönben, de ez nem jelenti azt, hogy nem követheti a liga történéseit, sőt. Az egykori MVP egyik producer haverja arról számolt be, hogy a sitten keresztapaként tisztelt Simpson hatalmas Super Bowl-bulit csapott a cellájában.

„Ha valakinek van pénze, akkor vehet tévét a börtönboltban, és berakathatja a cellájába" - magyarázta a barát Norman Pardo a Postnak. A Buffalo Bills és a San Francisco 49ers korábbi játékosának, aki az NFL történetében először futott 2000 yard fölött, ugyan félmillió dolláros adótartozása van, de a tévére még futja ezek szerint. 

A most 65 éves Simpsont 2008-ban ítélték el fegyveres rablás és emberrablás miatt, öt év múlva tárgyalhatnak a feltételes szabadlábra helyezéséről. 1995-ben volt felesége és annak barátja meggyilkolása alól még felmentették. 

Kiderült, miért szakadt félbe a Super Bowl

2013. február 11., 19:32 Módosítva: 2015.05.11 05:27

A február elején rendezett Super Bowlban éppen a San Francisco 49ers támadott a harmadik negyed elején, amikor a Superdome-ban elment az áram. Több mint fél órát állt a játék.

teljes bejegyzés

Szélesebbek lesznek a pályák?

2013. február 11., 17:24 Módosítva: 2015.04.29 17:01

cflfield.jpg

Hétfő reggel óta arról cikkeznek az amerikai blogok és szaklapok, hogy a jövőben szélesebbek lehetnek az NFL-es stadionok pályái, mindez a játékosok biztonsága érdekében történne, hiszen ha nagyobb a tér, kevesebb az ütközés, és a sérülés is. 

Mintául a kanadai futball liga, a CFL szolgálna, ahol 11 yarddal szélesebb a pálya, igaz az endzone-is hosszabb. A dolog több szempontból is problémás lehet. A legkézenfekvőbb: sok stadionban nem lenne elég hely, hogy kényelmesen meg lehessen oldani a dolgot. Másrészt a szerződések, ahol yardra mennek a bónuszok, egy szélesebb pályán egészen más értelmet nyernének. Aztán ott van az NCAA és az iskolai bajnokságok, ahol szintén nem ártana bevezetni a változtatásokat, hogy ne érjék váratlan helyzetek a játékosokat a profik között. Arról nem is beszélve, hogy a futballisták, főleg a védők mit szólnának ehhez az egészhez. 

A korábban több klubnál irányító Bill Poliant is megszólaltatták az ügyben. „Radikális gondolat, de nem biztos, hogy azonnal el kell vetnünk. Több lenne a hely, és valószínűleg kevesebb lenne a sérülés. A CFL-ben például nincs annyi sérülés, mint az NFL-ben" - mondta. 

A Texans igazgatója erre kapásból azzal kontrázott, hogy a nagyobb pályán még jobban felgyorsulnának a játékosok, ezért nagyobb sebességgel csapódnának egymásnak. 

Tebow sorozatgyilkostól kapott tanácsokat

2013. február 8., 13:08 Módosítva: 2015.04.29 17:01

Mi már azt hittük, hogy a Tebow-mizériát nem lehet fokozni, de tévedtünk. A New York Jets hamarosan egykorivá váló irányítója ugyanis megint a kinti lapok címoldalára került, mégpedig nem is akárhogy. Christopher Dorner, a három kollégáját meggyilkoló Los Angeles-i rendőr, aki ellen egész Kaliforniában gyakorlatilag hajtóvadászat folyik, a médiának írott leveleiben amellett, hogy kereszteshadjáratot hirdetett egész Amerika ellen, egyszersmind elküldte a vérbe a szerinte korrput és tehetetlen rendőrséget, Tebow-nak is kiosztott pár jótanácsot.

tebow2.jpg

„Tebow! Nagyon szerettem volna, ha a pályára lépsz ebben a szezonban, és csinálsz valami értelmeset. Pocsék irányító vagy, de van szíved a játékhoz és képes vagy győzelemre vezetni a csapatodat. Szerintem hagyd a francba ezt a Jets nevű szánalmat Rex 'Celeb' Ryannel és Sanchezzel együtt, lépj tovább és találd meg az igazi csapatodat! Én hiszek benned!" – üzente a sorozatgyilkos rendőr Tebow-nak.

Ray Lewis elkísérte a fiát az aláírási ceremóniára

2013. február 7., 14:10 Módosítva: 2015.04.29 17:01

Míg a Baltimore Ravens most már egykori linebackere, Ray Lewis a vasárnapi, második Super Bowl-győzelme után nemzeti hős lett, addig fia, Ray Lewis III. szintén sorsdöntő eseményeken van túl.

Szerdán zajlott ugyanis a National Signing Day nevű esemény: ez az a nap, amikor a középiskolás játékosok nagy része írásban is elkötelezi magát jövendőbeli egyeteme felé. A korosztálya egyik legjobb running backjeként számon tartott kis Lewis természetesen pont ugyanúgy a Miami Hurricanes játékosa lett, mint faterja, aki az aláírási ceremóniára személyesen kísérte el fiát.

lewis_son.png

Az áramszünet nem számít, 2018-ra is rámennek

2013. február 7., 12:23 Módosítva: 2015.04.29 17:01

superbowlaramszunet.jpg

A New Orelans-i polgármester, Mitch Landrieu szerint nem rontja az esélyeiket, hogy a vasárnapi Super Bowlt harminchatperces áramszünet szakította félbe, meg fogják pályázni a 2018-as finálé rendezését is. Ha sikerrel járnak, az lenne a tizenegyedik döntő a városban. 

Roger Goodell, NFL-vezér szerint sem csökkentek a város esélyei. „Biztos vagyok benne, hogy a Super Bowl vissza fog térni New Orleansba" - közölte a komisszár. Decemberben egymillió dollárt áldoztak a Superdome felújítására, ebből hatszázezer az elektromos rendszerekre ment. 

Nem New Orelans az egyetlen város, ami 2018-ben NFL-döntőnek adna otthont, Indianapolis, amely tavaly rendezte a Super Bowlt, szintén beszállna a versenybe. De a NOLA.com úgy tudja,  Dallas, Denver, Houston, Miami, Minneapolis, San Francisco is érdeklődik. 

Az már eldőlt, hogy jövőre New Yorkba megy a döntő, majd 2015-ben Arizonában rendezik meg. A 2016-osért San Francisco és Miami versenyzik, aki veszít, annak Houstont kell lenyomnia a 2017-es Super Bowlért. 

Obama a Fehér Házba várja a Ravenst

2013. február 6., 12:13 Módosítva: 2015.04.29 17:01

obamatwitter.jpg

Barack Obamának nem kellett izgulnia a playoffban, kedvenc csapata a Chicago Bears nem jutott tovább az alapszakaszból, a vasárnapi Super Bowlt is semleges nézőként nézte végig. Az amerikai elnök kedden aztán felhívta a győztes Baltimore Ravens edzőjét, John Harbaugh-t és az igazgató Ozzie Newsome-ot, hogy gratuláljon nekik. 

A prezident elmondta, őt és feleségét is meghatotta a korábbi linebacker O.J. Brigance története, aki 2007-ben diagnosztizált Lou Gehrig-kórja miatt tólószékbe kényszerült, és egy gép segítségével kommunikál a külvilággal. Brigance mai napig tanácsadóként segíti a klubot, ott volt a Super Bowl-átadáson is. 

Obama hozzátette, alig várja, hogy a Fehér Házban is gratulálhasson a győztes Ravens-játékosoknak. 

Gronk törött kézzel is őrjöngve partizott

2013. február 6., 09:12 Módosítva: 2015.04.29 17:01

Nem is nagyon lehet mit hozzáfűzni ehhez a kiváló TMZ-videóhoz: talán csak annyit, hogy Rob Gronkowskit sem a kéztörése, sem csapatának, a New England Patriotsnak megalázó playoff-veresége nem érdekli túlzottan.

A hegyomlásnyi méretű tight end a minap Las Vegasba látogatott, és szemmel láthatóan igencsak adott a mulatás testének: az egyik klubot például kis híján porig rombolta félmeztelen táncával.

Auburn-alkartetkót hord a frissen igazolt Crimson Tide-linebacker

2013. február 5., 12:59 Módosítva: 2015.04.29 17:01

auburntatt.jpg

Nem tévedés, ez a tetkó látható az Alabama Crimson Tide frissen igazolt linebackerének, Reuben Fosternek az alkarján. Foster ugyanis, akit az egyik legígéretesebb középiskolás linebackerként tartott számon az amerikai média, először az Auburn Universityvel kötött szóbeli egyezséget, miszerint egyetemi pályafutását az Auburn Tigers soraiban játssza végig. Ezen felbuzdulva gyorsan fel is üttette a fent látható Auburn-logót az alkarjára, ám később meggondolta magát, és végleges döntése értelmében az Alabama Crimson Tide mellett kötelezte el magát. Jövendő csapattársai biztos nagyon fogják szeretni az Auburn-tetkó miatt, hiszen a két egyetem közt van talán a legdurvább rivalizálás egész Amerikában.

Eltűnt a győztes kupa a Super Bowl után

2013. február 5., 11:05 Módosítva: 2015.05.11 05:35
26

A Baltimore Ravens vasárnap éjjel nyerte meg története második a Super Bowlját. A Ravensnél az NFL-döntő után akkora volt az ünneplés, hogy a csapat órákon át nem tudta, hova tűnt a győzelemért járó Lombadi-trófea.

teljes bejegyzés

Ali nem haldoklik, a Ravensnek szurkolt

2013. február 4., 16:56 Módosítva: 2015.05.11 05:35
6

Muhammad Ali bármelyik pillanatban meghalhat, és már elveszítette a kapcsolatot a külvilággal, állította testvére, Rahman Ali. A család szóvívője szerint a bokszlegenda jó egészségi állapotban van, és még a Super Bowlt is megnézte.

teljes bejegyzés

Bunyóztak is egy jót a Super Bowlon

2013. február 4., 10:33 Módosítva: 2015.05.11 05:37

Tapintható volt a feszültség a Super Bowlon, a második negyed közepén, a meccs első interceptionje után aztán elszabadultak az indulatok.

teljes bejegyzés

Negyven percre elsötétült a Super Bowl

2013. február 4., 09:19 Módosítva: 2015.05.11 05:37

New Orleansban, a Super Bowl második félidejének elején, a Baltimore 28-6-os vezetésénél elsötétült a Mercedes-Benz Superdome, közel negyven percig állt a játék.

teljes bejegyzés

A Ravens nyert az egyik legjobb Super Bowlon

2013. február 4., 05:11 Módosítva: 2015.05.11 05:37
130

A San Francisco 49ers 22 pontos hátrányból jött vissza a 40 percre megszakított döntőben, de a Ravens győzelemmel búcsúztatta el Lewist, és megnyerte története második Super Bowlját. Megdőlt a leghosszabb touchdown rekordja is.

teljes bejegyzés

Fantasztikus meccsen a Ravens nyert a Super Bowlon

2013. február 3., 22:02 Módosítva: 2015.05.11 05:38
40

A meccs első felében csak a Baltimore volt a pályán, egy félórás áramszünet mindent megváltoztatott, de nem tudott csodát tenni a San Francisco.

Kinek szurkol szinte egész Amerika?

2013. február 3., 19:36 Módosítva: 2015.05.11 05:39
102

New Orleansban február 3-án éjjel megmérkőzik egymással a San Francisco 49ers és a Baltimore Ravens. Grafikánkon összehasonlítjuk a csapatokat, bemutatjuk a két irányítót, a Super Bowl helyszínét, és hogy Amerikában hogyan oszlik meg a két csapat szurkolótábora.

Nézze meg nagyobban - kattintson!
Nézze meg nagyobban - kattintson!
Fotó: Index

Ki állítja meg Kaepernicket?

2013. február 3., 19:27 Módosítva: 2015.05.11 05:46
27

A 47. Super Bowl több szempontból is kifejezetten érdekesnek ígérkezik. És nemcsak azért, mert a liga vitathatatlanul legjobb formában levõ két csapata találkozik, hanem azért is, mert bár a két csapatot egy testvérpár irányítja, Jim és John Harbaugh ugyanazokról a konzervatív alapokról indulva egészen eltérõ játékstílusú csapatokat épített. Kétrészes cikkünk második részében a San Francisco támadóit és a Baltimore védelmét vetjük össze.

Szerencsénkre a munka nagy részét elvégezték nekünk az ESPN szakemberei, akik az Insider oldalon naponta érdekesebbnél érdekesebb összevetésekben elemzik a csapatokat, illetve Matt Williamson és Gary Horton a két keret összesen 103 játékosát egyenként is sorrendbe állította. Az ebben a rangsorban elért helyezést a játékos neve és pozíciója után zárójelben közölni is fogjuk.

teljes bejegyzés

Ott a leggyengébbek, ahol az ellenfél erős

2013. február 3., 19:26 Módosítva: 2015.05.11 05:46
29

A 47. Super Bowl több szempontból is kifejezetten érdekesnek ígérkezik. És nemcsak azért, mert a liga vitathatatlanul legjobb formában levõ két csapata találkozik, hanem azért is, mert bár a két csapatot egy testvérpár irányítja, Jim és John Harbaugh ugyanazokról a konzervatív alapokról indulva egészen eltérõ játékstílusú csapatokat épített. Kétrészes cikkünk első részében a San Francisco védelmét vetjük össze a Baltimore támadóegységével – a másodikban értelemszerűen ugyanezt fordítva tesszük.

Szerencsénkre a munka nagy részét elvégezték nekünk az ESPN szakemberei, akik az Insider oldalon naponta érdekesebbnél érdekesebb összevetésekben elemzik a csapatokat, illetve Matt Williamson és Gary Horton a két keret összesen 103 játékosát egyenként is sorrendbe állította. Az ebben a rangsorban elért helyezést a játékos neve és pozíciója után zárójelben közölni is fogjuk.

teljes bejegyzés

Nem mindenki örül a Super Bowlnak

2013. február 3., 18:52 Módosítva: 2015.05.11 05:39
23

Az amerikaifutball-bajnokság idei nagydöntőjét egy olyan városban rendezik, amit 2005-ben egy Katrina nevű hurrikán kis túlzással a földdel tett egyenlővé. A város azóta sem tért magához istenigazából, a természeti katasztrófa előtt 465 000 lakosa volt, ma a hivatalos adatok szerint 368 000-en laknak a szigorúan vett városhatáron belül, azaz nagyjából Debrecen és Miskolc lakossága él egy 907 négyzetkilométeres területen (a két magyar város területe összesen kb. 700 km2).

teljes bejegyzés

Amit a Super Bowlról tudni érdemes

2013. február 3., 18:04 Módosítva: 2015.05.11 05:47
96

Miért nagy szám a döntő? Ki énekel a szünetben? Lesznek magyarok? Legyen ön a legtájékozottabb!

teljes bejegyzés

Így rúgjon be a Super Bowlon

2013. február 3., 18:02 Módosítva: 2015.05.11 05:45
1

A Super Bowl vasárnapja Amerikában legalább akkora ünnepnek számít, mint Halloween vagy július negyedike - és azokhoz hasonlóan sokaknak remek ürügyet ad biztosít arra, hogy a sárga földig drukkolják le magukat a tévé előtt. Becslések szerint az amerikaiak minden évben 50 millió dollárt költenek arra, hogy sörrel tankoljanak fel a Super Bowlra, és akkor még nem is beszéltünk azokról, akik direkt sportbárokban nézik a meccset. A sör remek megoldás azoknak is a meccs elviselhetőbbé tételére, akik valójában ki nem állhatják az amerikai focit, de a haverok kinéznék a társaságból, ha kihagyná a közös meccsnézős bulit.

Az ő kedvükért ajánlunk most öt piálós játékot a Super Bowlra. Az alap minden esetben ugyanaz: a meccs elején mindenki maga elé vesz egy sört, és ha a szabályokban meghatározott esemény történik a tévében, iszik, opcionálisan újratölt, vagy újat bont.

A tesó-játék

Az idei Super Bowl többek között azért különleges, mert a két csapat edzői testvérek. Jim és John Harbaugh összecsapását a következő szabályok alapján fojthatjuk sörbe:

  • Ha bárki a tévében, vagy a társaságban megemlíti a két edző rokonságát: 1 korty
  • Ha a közvetítésben Jim vagy John múltjáról mutatnak összeállítást: 2 korty
  • Ha közeli képet mutatnak az ordító Jim Harbough-ról: 3 korty
  • Ha együtt mutatják a két testvért: 5 korty
  • Ha bárki a HarBowl, Bro Bowl, vagy SuperBaugh szavakat (illetve magyar közvetítésben ezekkel felérő szójátékot) kiejti: 7 korty
  • Ha a Harbough-szülőket mutatják: mindenki kiissza a teljes üveget/korsót, és újat nyit

A sztár-játék

A Ravens és a 49ers játékosai a legnagyobb sztárok ma Amerikában, és mint ilyenek, ihatunk az egészségükre, amint a jellegzetes allűrjeiket látjuk. A szabályok:

  • Ha Alex Smith mosolyog: 1 korty
  • Ha Colin Caepernick tetoválásait említi a kommentár: 1 korty
  • Ha Caepernick megcsókolja a bicepszét: 2 korty
  • Ha Ray Lewis sír: könnycseppenként 1 korty
  • Ray Lewis keresztet vet, vagy istent említi: 2 korty
  • Ha Joe Flacco összenőtt szemöldökét mutatják: 2 korty
  • Ha Terrell Suggst csukott szájjal mutatja a kamera: 5 korty

A pozitív visszacsatolás-játék

Minden részvevő annak a csapatnak az akcióiért iszik, akinek drukkol, így annál vidámabb lesz, minél jobban megy a kedvenceinek.

  • Ha bárki, nem csak a saját csapatból, lábbal ér a labdához (kirúgás, field gól, punt): 1 korty
  • Ha a csapatunk támadást indít: 1 korty
  • Ha védekezésben megakadályozza a csapatunk, hogy az ellenfél előrehaladjon 10 yardot: 1 korty
  • Ha interceptiont csinál a csapatunk, vagy bármilyen más módon átveszi a támadás jogát: 3 korty
  • Ha touchdownt ér el a csapatunk: 7 korty
  • Ha véget ér egy negyed: mindenki kiissza a maradék sörét, és újat nyit

A szünet-játék

Meglepően sokan vannak, akik csak a félidei show, és a reklámok miatt nézik a meccset, nekik szól a következő játék (ehhez valahogyan amerikai csatornát vagy streamet kell szerezni):

  • Ha Beyonce playbackbotrányáról esik szó: 2 korty
  • Ha összeáll a Destiny's Child: egy teljes korsó/üveg
  • Ha autóreklám megy: 1 korty
  • Ha sörreklám megy: 1 korty
  • Ha annak a sörnek a reklámja megy, amit éppen iszunk: egy teljes korsó/üveg
  • Ha egy reklámban állatkölyköt vagy jó csajt mutatnak: 1 korty
  • Ha beszélő állatot: 5 korty

A mindent bele-játék

Ha a meccs, meg az amerikai foci úgy általában nem érdekel, és csak a hangulat meg a társaság miatt nézzük a meccset, arra az esetre is van ajánlatunk, a sportág egyetlen szabályát sem kell ismerni hozzá.

  • Ha a kommentátor, vagy valaki a társaságban egy szabályt kezd elmagyarázni: 1 korty
  • Ha sikerül szájról leolvasni, hogy egy játékos vagy edző káromkodik: 1 korty
  • Ha híres embert mutatnak a lelátón: 2 korty
  • Ha New Orleans városáról mutatnak összeállítást: 3 korty
  • Ugyanez jazz-zenével a háttérben: 4 korty
  • A Katrina hurrikán említése: 5 korty
  • Ha három másodpercnél több időbe telik dekódolni, hogy az XLVII római szám hányadik Super Bowlt is jelenti: egy teljes korsó/üveg

Mit vár a legjobb magyar csapat edzője?

2013. február 3., 16:52 Módosítva: 2015.05.11 05:38
45

A legeredményesebb magyar csapat, a Budapest Wolves amerikei edzője, Lee Hlavka az Indexnek elmondta, kőkemény küzdelmet és nagyon szoros végeredményt vár az idei Super Bowltól.

teljes bejegyzés