Szabó kihagyja a budapesti vb-t

2004.03.03. 15:54
A románok olimpiai bajnok hosszútávfutónője, Gabriella Szabó fizikai fáradtság miatt a teljes idei évet kihagyja, így sem a jövő hét péntektől vasárnapig tartó budapesti fedettpályás atlétikai világbajnokságon, sem az athéni olimpián nem áll rajthoz.
A 28 éves olimpiai bajnok klasszis elmondása szerint a tavaly augusztusi párizsi vb után - ahol 5000 m-en a csalódást keltő 11. helyen végzett - az orvosai tanácsára fejezte be a szezont, s pihent két és fél hónapot, ám ez nem volt számára elég.

"A vb után kiégettnek, túledzettnek éreztem magam. A doktorok javaslatára az őszi alapozásig pihentem, próbáltam regenerálódni. Novemberben megkezdtem a felkészülést, magaslaton edzőtáboroztam, majd egy héttel a birminghami verseny előtt visszajöttem Európába. Futás közben aztán megint ugyanaz az érzés tört rám, mint Párizsban, így rájöttem, hogy az elmúlt 10 év megfeszített tempója okozta fáradtság kipihenéséhez lényegesen több időre van szükségem" - indokolta döntését Szabó.

A Sydneyben 5000 m-en olimpiai bajnok, kétszeres vb-aranyérmes futónő ugyanakkor jelezte, jövőre újult erővel akar visszatérni, ezért nem foglalkozik a visszavonulás gondolatával.

Gebrselassie sérülés miatt marad távol
Sérülés miatt kihagyja a jövő héten péntektől vasárnapig tartó budapesti fedettpályás atlétikai világbajnokságot az etióp Haile Gebrselassie. A 10000 méter kétszeres olimpiai, illetve négyszeres világbajnoka 3000-en indult volna, címvédőként. Helyettese Abiyote Abate lesz.