Timót, Xénia
-4 °C
2 °C

Magyarok nélkül a zárónap döntői

2004.03.07. 18:21
Nem sikerült döntőbe jutnia a magyar férfi 4x400 m-es váltónak, ezzel biztossá vált, hogy hazai versenyző nélkül zajlanak majd a 10. fedettpályás atlétikai világbajnokság záró napjának döntői, a Budapest Sportarénában.
A Csesznegi Dávid, Szabó László, Dezső Ákos, Szeglet Zsolt összetételű magyar csapat a második futamban szerepelt, többek között a mindig nagyon erős jamaicai négyessel együtt.

A magyar staféta első embere, Csesznegi az egyes pályáról rajtolva is jól tartotta magát, és, igaz, csak utolsóként, de szorosan a vetélytársak mögött adta át a botot Szabó Lászlónak, akinek azonban nem sikerült tartania a többiek iramát. A harmadik ember, Dezső Ákos nem volt képes közelebb kerülni az ellenfelekhez, így a szombaton egyéniben elődöntőt futott Szeglet Zsolt hatalmas hátránnyal indult neki az utolsó 400 m-nek, amit nem tudott ledolgozni, s utolsóként ért célba. A magyar négyes 3:12.20 perces időt produkált.

A fináléba az amerikai csapat került be a legjobb idővel (3:07.58 p), amely Oroszországgal, Jamaicával, Bahamával, Írországgal és Svájccal küzd majd meg az aranyéremért.

Női 4x400 m-en meglepetésre sem az Egyesült Államok, sem Nagy-Britannia stafétája nem tudta kivívni a döntőbe kerülést. A legjobb idővel (3:31.25 p) a fehérorosz négyes jutott a fináléba, ahol még a nagy esélyes orosz váltó, valamint a jamaicai, a lengyel, a román és a görög csapat lesz érdekelt.