Négy ezred volt, a célfotó döntött

2013.08.13. 10:00

Emlékezetes hajrá döntött a női 400 méter döntőjében hétfő este a moszkvai atlétikai vb-n, a szám pekingi olimpiai bajnoka, Christine Ohuruogu minimális különbséggel nyert.

A brit futó pocsék rajt után utolsó száz méterre még a negyedik helyen fordult, ezután indított óriási hajrát a botswanai Amantle Montsho ellen, az utolsó méterekre teljesen feljött az afrikaira, a végén pedig bedobta magát a célba. Idejük azonos volt, 49,41 másodperc, elsőre nem lehetett megítélni, ki a világbajnok. A célfotó döntött, és kiderült, hogy Ohuruogu óriási hajrára aranyérmet ért, négy ezreddel végzett Montso előtt, pedig a befutó után még ő gratulált ellenfelének.

Christine Ohuruogu Wins Women's 400m Final in 49 41 secs At Moscow 2013

„Nem tudtam, hogy én voltam-e a győztes, úgyhogy vártunk, aztán meghallottam, hogy felüvöltenek a nézők, és nem voltam benne biztos, hogy tudni akarom az eredményt. Megfordultam, és láttam a nevemet a kivetítőn. Amantle még nem tudta, ki nyert, úgyhogy megkérdezte, mi történt, mire én azt mondtam, azt hiszem, én nyertem. Sajnáltam, hogy így kellett megtudnia. Éreztem, hogy nagyon szoros lesz a befutó, ezért dobtam be magam a végén" - mondta a döntő után a már kétszeres világbajnok Ohuruogu.

Az aranyérmes futó hozzátette, nem tudta megítélni, mennyi a hátránya, de számított arra, hogy a többiek elfáradnak az utolsó ötvenen. Ohuruogu a 4x400-as váltóban indul még a moszkvai vb-n.