Beteg, aki leszbikus csókról fantáziált

2013.08.21. 13:57

Már nem kell találgatni, a moszkvai atlétikai világbajnokság dobogóján az egymást megcsókoló orosz sprinternőknek eszükben sem volt hazájuk melegellenes törvénye ellen protestálni, egyszerűen csak így fejezték ki örömüket.

A hétvégén a világsajtót bejárta az a kép, amin a 4x400-as váltó két tagja, az egyébként házas Julija Guscsina és Kszenyija Rizsova megcsókolja egymást a dobogó tetején. A mozzanatot a legtöbb újságban meg is magyarázták, kétség nélkül állították, hogy ezzel a csókkal a melegekért álltak ki. Aki azonban látta az erről készült videót is, az láthatta, hogy mind a dobogón mind a négy atléta így köszöntötte egymást, és inkább csak az ügyes fotó láttatta azt, hogy hosszan csókolóztak.

Az kétségtelen, a futónők ajkai összeértek, ez az orosz kultúrában egyáltalán nem szokatlan, de hevesen tiltakoztak az ellen, hogy egyesek azt látták bele, hogy a melegekért állnak ki.

Rizsova kedden Moszkvában tartott sajtótájékoztatót: „Nem volt semmilyen rejtett politikai motivációnk. Nyolc éve nem nyertünk aranyat, el sem tudják képzelni, milyen volt, amikor felfogtuk, mi nyertünk. Hihetetlen érzések hullámoztak át rajtunk, és valahogy teljesen véletlenül, amikor egymásnak gratuláltunk, összeért az ajkunk. Beteg, aki egészen másról fantáziált."