Jézus lefutotta a New York-i maratonit

2013.11.04. 15:59

A közösségi oldalakon egy Jézust imitáló, kereszttel futó sportoló lett a New York Marathon sztárja.

Több szurkoló is olyan fényképet posztolt a Twitteren, Facebookon vagy az Instagramon, amelyen egy mezítlábas, hosszú hajú, ágyékát fehér lepelbe burkoló futó látható.

BYLJ06nCQAA3TIg.jpg large
Fotó: Mines123

A nagy maratonikon nem szokatlan, hogy jelmezekben fussanak, ez közvetlenül halloween után még inkább megszokott, de a futó Jézus sokaknál kiverte a biztosítékot.

Persze nem mindenki tudott róla, hogy a rajtszáma alapján a japán Makeoto Takeucsiként azonosított futó, a bostoni maratonon elkövetett robbantásos merénylet áldozataira is próbált így emlékezni.

Jézus-jelmezes futó már más maratonikon is feltűnt: a 2012-es tokiói versenyen nagyon hasonló felszerelésben teljesítette a távot valakit, nagyon valószínű, hogy az is Takeucsi volt.

A New York Marathont egy év kihagyás után rendezték meg, tavaly a Sandy hurrikán miatt kellett törölni a versenyt. Emiatt és az áprilisi bostoni tragédia miatt a szokottnál is nagyobb volt az érdeklődés a maratoni iránt. Vasárnap részvételi rekord született, több mint 50 ezren rajtoltak el. A versenyt a férfiaknál a kenyai Geoffrey Mutai nyerte, 2:08:24-gyel, 2011 után meg tudta védeni a címét. A nőknél a szintén kenyai Priscah Jeptoo győzött, 2:25:07-tel.