Futócipőjét viselve halt meg a New York Marathon legidősebb női indulója

2013.11.06. 14:44

Egy nappal a New York-i maratoni teljesítése után meghalt a futóverseny idei legidősebb női teljesítője. A 86 éves Joy Johnson a futás közben megsérült, de minden akaratát összeszedte, hogy célba érjen.

Johnson mindig is azt mondogatta, hogy futás közben szeretne meghalni. Vágya majdnem teljesült is. A New York Marathon másnapján találtak rá hotelszobájában, futócipőjében feküdt az ágyában.

Johnson a 25. maratoniját futotta le vasárnap, pedig még balesetet is szenvedett. A 32. kilométer körül elesett és beverte a fejét. Az orvosok nem is akarták továbbengedni, a kórházba szállították volna, hogy ellássák. A 86 éves nő azonban hajthatatlan maradt, mindenképpen be akarta fejezni a versenyt. Ez 7 óra 57 perc 41 másodperc alatt sikerült is neki.

Hétfőn egy tévéshow-nak még nyilatkozott is, ezután tért vissza szobájába, és fáradtságra hivatkozva lefeküdt. Többé nem ébredt fel. Az első jelentések szerint fejsebe és a szívbetegsége miatt szedett vérhígító okozott nála halálos komplikációkat.

A korábban testnevelő tanárként dolgozó Johnson nyugdíjazása után kezdett egyre hosszabb távokat futni.

  „Hálát adok istennek, hogy képes vagyok mindennap felkelni az ágyból, és futhatok. Az én koromban egy csomó ember már kerekes székes."

A maratonira készülve szigorú napi programot követett: egy kávé után a Bibliát tanulmányozta, majd elvégezte nyolc mérföldes (12, 8 km) futóedzését. Néhány napon még 150 fekvőtámaszt is lenyomott. Pár évvel ezelőtt pedig még 10-15 mérföldes távokat is bevállalt edzésein.  

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport