Árpád
-2 °C
3 °C

Tizenhárom magyar induló a téli dobó EK-n

2014.03.14. 09:51 Módosítva: 2014-03-14 11:02:01

Elsősorban az olimpiai bajnok kalapácsvető Pars Krisztián révén győzelmi esélyekkel utazott el a magyar csapat a téli dobó Európa Kupára, melyen összesen 13 sportoló képviseli a magyar színeket.

A portugáliai Leiriában sorra kerülő viadal szombati versenynapján lép dobókörbe Pars, akinek nagyon komoly mezőnyben kell megküzdenie az aranyéremért, többek között a világbajnokságon őt megelőzve győztes lengyel Pawel Fajdek, illetve a világranglista-vezető fehérorosz Pavel Krivickij (79,21 méter) ellen. A szombathelyi dobó jó formában van, 78,96 méteres idei legjobbjával második a ranglistán, s egyértelműen a szám egyik esélyese.

A felnőttek között még Orbán Éva, az idei évben eddig nagyszerűen teljesítő, vb-nyolcadik kalapácsvető, illetve a múlt heti fedettpályás világbajnokságon súlylökésben hatodik Márton Anita érhet el jó eredményt. Orbán 71,45 méteres idei legjobbjánál eddig csak az orosz Anna Bulgakova tudott nagyobbat dobni (74,16 méter).

Az U23-asok között szintén van éremesélyes magyar induló: Szikszai Róbert junior Európa-bajnok diszkoszvető és Gyurátz Réka ifjúsági vb-győztes kalapácsvető is tagja a mezőnynek.