Asafa Powell a CAS-hoz fordul

2014.05.27. 13:19 Módosítva: 2014.05.27. 13:27

Beérkezett a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) Asafa Powell kérelme: a doppingvétség miatt másfél évre eltiltott jamaicai atléta szeretné, ha büntetését három hónapra mérsékelnék, írta az MTI.

A 100 méteres síkfutás korábbi világcsúcstartója tavaly júniusban, hazája országos bajnokságán akadt fenn a doppingellenőrzésen. A Jamaicai Doppingellenes Ügynökség fegyelmi testülete áprilisban határozott az eltiltásról, jelezve, hogy azt a vétségtől számítják, így Powell idén december 20-ig nem versenyezhet.

A 2008-ban a 4x100 méteres váltóval olimpiai bajnok 31 éves sprinter tavaly júniusi mintájában oxilofront, a serkentők közé tartozó tiltott szert találtak az ellenőrök. A laborvizsgálatok szerint ezt az egyik táplálék-kiegészítő tartalmazta. Powell korábban azt mondta, azért nem tájékoztatta az illetékeseket az általa használt táplálék-kiegészítőkről, mert azok újak voltak a piacon, és nem emlékezett a nevükre.

Powell a kingstoni ob-n meglepetésre csupán negyedik lett a klasszikus sprintszámban, így egyéniben nem is jutott ki az augusztusi, moszkvai világbajnokságra, melyen aztán doppingügye miatt váltóban sem indulhatott.

A Powell-lel együtt lebukott, háromszoros olimpiai érmes Sherone Simpson szintén azt szeretné a CAS-nál elérni, hogy az ő eltiltását is mérsékeljék három hónapra.