Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Halász Bence akkorát dobott, mint még soha ifjúsági kalapácsvető

2014.06.01. 19:40

Remekül sikerült a magyar atléták számára az ifjúsági olimpia Bakuban rendezett európai kvalifikációs versenye, amelyen kilencen szereztek indulási jogot a szeptemberi nancsingi eseményre.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint három arany-, három ezüst- és egy bronzérmet szereztek a versenyzők. Közülük is kiemelkedett Halász Bence, akinek a kalapácsvetésben elért 87,16 méteres győztes eredménye nemcsak korosztályos országos csúcs, hanem a világ legjobb eredménye is. A később diszkoszvetésben ezüstérmes Halász közel két méterrel javította meg az argentin Joaquin Gomez eddigi rekordját (85,38 méter).

Győzni tudott Bakuban Bácskay Zsófia a lányok kalapácsvető számában, illetve a 100 gátas Sorok Klaudia. Utóbbi ráadásul országos csúccsal (13.32 másodperc) nyert.

Mellettük Luterán Petra (magasugrás), Bajnok Eszter (hármasugrás), Tóth Lili Anna (2000 m akadály), Kiss Réka (rúdugrás), Ferenczi Melinda (200 m) és Schmölcz Márk Xavér (gerelyhajítás) szerzett indulási jogot az ifjúsági olimpiára. (MTI)