Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Olyat bukott, hogy háttal vitte el a gátat

2014.06.06. 11:12

A csütörtöki római Gyémánt Ligán a női 100 méteres gátfutáson a legtöbben a szám klasszisának, Sally Pearsonnak a győzelmét várták. Az ausztrál olimpiai bajnok az utolsó pillanatban visszalépett, de a nézők így is nagy futást és egy csúnya balesetet is láthattak.

Pearson visszalépése miatt a a középső, ötös pálya üresen maradt, de a négyest megkapó világbajnok, Brianna Rollins legnagyobb ellenfele nélkül is remek versenyt tudott le. Remekül jött el a rajtnál, simán vette a gátakat és a világ idei legjobbjával, 12.53-mal nyert. A győzelme azért nem sokon múlott, Dawn Harper Nelson az utolsó 20 métert nagyon megnyomta, csak egy századdal kapott ki.

A hajrá látványosra sikerült, de az olaszok ekkor már inkább a nemrég háromszáz méter gáton országos rekordot döntő Marzia Caravelliért aggódtak. Caravelli a kilences pályán futott, a negyedik gátat rosszul vette, kibillent az egyensúlyából, de a lendülete (8,5 métert botladozott) még elvitte a következőig , amelyet hanyatt esve tarolt le.

Caravelli nem tudta befejezni a versenyt, de megúszta súlyosabb sérülések nélkül.