Szilárda
-4 °C
2 °C

Nincs szponzorod? Tervezz saját cuccot!

2014.06.09. 09:47

Ha valaki atlétikai versenyeket néz, nem lát túl nagy különbségeket a sportruházatban, nagyjából mindenki ugyanazokat az ergonomikus cuccokat viseli, legfeljebb a színekben van különbség. Az amerikai Maggie Vessey azonban teljesen egyedi stílust akar meghonosítani, a dizájn neki mindennél többet jelent.

A 2011-es világbajnokságon hatodik 800-as futó azután kezdett egyedi mezek tervezésébe és legyártatásába, hogy elveszítette sportruházatot biztosító szponzorát. A múlt hétvégi, eugene-i Gyémánt Liga 800-as számában furcsa szabású ruhájához navajo indiánok mintáit használta fel.

„Az én koncepcióm alapján valósult meg az egész dizájn, de aztán pár Los Angeles-i tervezőcéggel is együtt dolgoztam" - mondta a futónő, akinek komoly eredményei nincsenek, de valami újat szeretett volna belevinni a futásba.

A Eugene-ban viselt meze már a harmadik saját tervezésű és a pályán szokatlan megjelenésű ruhája volt. Az áprilisi stanfordi versenyen lila nyakfodorral a trikóján győzött, majd május közepén egy úszódresszhez hasonlító ruhában futott Los Angelesben, amelynek kivágott hátát csak egy pánt tartotta össze.