Tizenkettedik helyen áll az atlétikai-válogatott az első nap után

2014.06.21. 17:46

A 12. helyen áll a magyar válogatott az első nap versenyei után az atlétikai csapat Európa-bajnokság első osztályában, Tallinnban.

Az egyetlen magyar dobogós helyezést Pars Krisztián harcolta ki, aki a várakozásnak megfelelően megnyerte a kalapácsvetést. Az olimpiai bajnoknak ehhez nem is kellett nagyot dobnia, ezúttal - a viadal honlapja szerint - 75,26 méter is elég volt az elsőséghez. Pars, aki 80,14 méterrel tartja a csapat Eb versenycsúcsát, hétfőn 81,57 méteres kísérlettel győzött az ostravai nemzetközi viadalon, ezzel vezeti az idei világranglistát.

A csapat Eb második vonalának számító, 12 válogatottat felvonultató első osztályban a magyarok és a házigazda észtek mellett idén a fehéroroszok, a görögök, a norvégok, a szlovénok, a litvánok, a románok, a portugálok, a finnek, az írek és a belgák versenyeznek. Az első három feljut a legjobbak közé a Szuper Ligába, az utolsó kettő kiesik a második osztályba.

A magyar szövetség előzetesen biztos bennmaradást várt az együttestől, ehhez azonban a vasárnapi folytatásban a szombatinál lényegesen jobb teljesítményre lenne szükség.

Az állás az első nap után:

1. Finnország 161

2. Fehéroroszország 158,5

3. Norvégia 153

...12. Magyarország 87