Alysia Montano nyolc hónapos terhesen futott az amerikai bajnokságon

2014.06.27. 09:56

Nem tudni, hogy miért volt szüksége rá, de Alysia Montano 34 hetes terhesen elindult egy 800 méteres futóversenyen.

Komolyan vehető időt így természetesen nem tudott futni, 2 perc 32 másodperccel ért célba a 1:57.34-es egyéni rekordú futó az amerikai bajnokság egyik előfutamában. A nézők így is óriási ovációban részesítették. A Twitterén azt írta, hogy ő is csak bebizonyította, hogy egy nő terhesen is lehet fitt és folytathatja karrierjét.

„A terhességem alatt folyamatosan futottam, és végig nagyon jól éreztem magam közben. Csak az volt a célom, hogy nehogy lekörözzenek" – mondta Montano. Lekörözésről szó sem volt, jól megválasztott, egyenletes tempójával úgy kétszáz métert kapott.

Mielőtt elindult az elmúlt négy évben országos bajnoki címet szerző Montano, orvosával is konzultált, aki még bátorította is. „Minden félelmemet eloszlatta, hogy mit gondolhat a külvilág egy terhesen futó nőről. Úgy találtam, hogy az edzés a terhesség alatt az anyának és a babának is sokkal jobb, mintha nem tettem volna. Ugyanazt tettem, mint korábban, csak éppen terhes voltam. Teljesen normálisnak tűnt ez egész évben.

Montano eddig is szeretett kitűnni a mezőnyből, szinte minden versenyén virággal a hajában futott. Nem is rosszul, de taktikája, hogy az első 400-at húzza meg, ritkán jött be igazán nagy versenyen, azért egy világbajnoki negyedik helyet és a egy fedettpályás vb-bronzot így is összehozott.