6 méterről matrac helyett a földre zuhant

2014.07.04. 18:27

A brazil Thiago Braz második lett a lausanne-i Gyémánt Liga rúdugrószámában, de emellett annak is örülhetett, hogy súlyosabb sérülés nélkül megúszta. Közel hatméteres magasságból zuhant a matrac mellé, a rekortánra.

Braz nagyon jól versenyzett, az olimpiai bajnok Renaud Lavillenie-re is ráijesztett. A francia későn szállt be, nem is vitte át elsőre az 572 centimétert, míg Braz elsőre teljesített ezt, ezzel ő került lépéselőnybe. Lavillenie taktikázott, 582-re emelt, de első kísérletét ezen a magasságon is elrontotta. Ekkor már csak ketten voltak versenyben, és még mindig Braz volt nyerő pozícióban.

Thiago Braz majd' hatméteres zuhanása

587 centire emeltettek, ezt Lavillenie első átvitte, Braz első kísérletén rontott, majd a másodikon is. Ez katasztrofálisra sikerült. Már felfelé lerúgta a lécet, de aztán az esés is rosszul sikerült, koordinálatlanul zuhant vissza a matrac elé, a kezére és a hátára esett. A zuhanás veszélyesnek tűnt, de Braz szinte azonnal felpattant. Kézfájdalma miatt viszont nem tudta folytatni a versenyt, azonnal röntgenre vitték.

A számot végül Lavillenie nyerte 587 centiméterrel, összetettben is ő vezet a Gyémánt Ligában, Braz a harmadik. Edzője szerint erre a versenyre a technikája is összeállt, jó esélye volt, hogy megdöntse saját, 583 centis rekordját, ami egyben dél-amerikai csúcs is.