Virág
0 °C
2 °C

103 éves sprinter hívja ki Boltot

2014.08.29. 09:07

Ez az igazi kihívás, nem az Ice Bucket Challenge! Két világ leggyorsabb embere mérkőzhetne meg egymással. Igaz, a japán Mijazaki Hidekicsi (Hidekichi Miyazakii), aki a száz év fölöttiek rekordját tartja, háromszor annyi idő alatt tudja le a száz métert, mint Usain Bolt.

A 103 éves Mijazaki 29.82-es rekordidővel futotta, csoszogta végig a százat, és sokan csak Arany Boltnak becézik, nem is véletlenül, időnként még Bolt védjegyévé vált nyilazós mozdulatát is másolja.

„Szeretnék Bolttal versenyezni. Még él ez az álmom. Megpróbálok csúcsformában és egészségesnek maradni. Ez mindenkinek fontos, még Usain Boltnak is"– mondta a japán veterán bajnokság után.

Mijazaki a Boltról elnevezett cipőben fut, de más hasonlóság is van a két futó között. Bolt sokszor elmondta, hogy erejét nagymamája főztjének, csirkéjének és yamszgyökerének köszönheti, míg Mijazaki a mandarinlekvárra esküszik. Nem igazi sprinteralkat, csak 153 centi és 42 kiló.

Nem túl régóta atletizál, 92 évesen kezdtett el futni. Szeretné, ha megérné a 105 éves kort, hogy újabb kategóriában is világcsúcstartó legyen.

Némi gondot jelent, hogy már a rajtnál másodperceket veszít, mert nem hallja a startpisztolyt.