Elképesztő dupla hasassal célban a futónők

2014.08.29. 13:18

Drámai hajrával és nagy bukással ért véget a zürichi Gyémánt Liga női 1500 méteres síkfutásának döntője. Óriási volt a harc, mert a futamgyőzelem mellett 40 ezer dollár is volt a tét.

A korábbi hat versenyen szerzett pontok alapján még három futónőnek is volt esélye a végső győzelemre, matematikailag a svéd Abeba Aregawi, a holland Sifan Hassan és az amerikai Jennifer Simpson is megszerezhette a végső győzelmet.

A célegyenesbe fordulva úgy tűnt, hogy a győzelem Hassan és Simpson között fog eldőlni, sikerült egy kicsit ellépniük a többiektől, de a végén Shannon Rowbury hajrázott iszonyatosan jól legbelül. Simpson Hassant próbálta kiszorítani, ezért hagyott egy kis rést a másik oldalon, ahol Rowbury meg is próbált elmenni. Nem sikerült neki, de mivel egy pillanatra összeakadtak, kibillentek egyensúlyukból, és óriási hasassal érkeztek célba. Simpsont hozták ki győztesnek, egy századdal előzte meg Rowburyt.

1500-as női döntő a zürichi Gyémánt Ligán

Mikor célba értek, a versenyzők nem is tudták, hogy melyikük győzött, Simpson a földön lábát tapogatva üldögélt, várták, hogy kiírják a táblára a végeredményt. Simpson csak akkor tudta meg, hogy nyert, mikor a kezébe nyomták az első helyért járó virágcsokrot.

Győzelmével négy pontot szerzett, és összesítésben 17-tel nyert, Aregawinak nem sikerült az utolsó futása, nem szerzett pontot, így 12-vel a második helyen végzett. Simpson így összesen 50 ezer dollárt (mintegy 12 millió forintot) kasszírozott, 40 ezret az összetett megnyeréséért, 10 ezret a mostani futamgyőzelemért.