Több mint ezer indulót várnak a Pécs-Harkány-futóversenyre

2015.03.02. 13:00

Több mint ezer futó részvételére számítanak a szervezők az idén 31.-szer rendezendő Pécs-Harkány pénzdíjas országúti futóversenyen.

A dél-dunántúli régió egyik legnagyobb tömegsport-rendezvényének számító esemény hétfői sajtótájékoztatóján Freier Balázs, a rendező Pécsi Vasutas Sportkör atlétikai szakosztályának vezetője elmondta, a vasárnap 11 órakor rajtoló eseményen az összlétszám kísérőkkel együtt a háromezret is meghaladhatja.

A táv 25 kilométer, az immár családok számára is kiírt váltók három tagjára így 8,5, 9 és 7,5 kilométer vár. Páva Zsolt, Pécs polgármestere arról beszélt, hogy a komolyabb emelkedőkkel és lejtőkkel tarkított verseny az elmúlt három évtizedben az ország egyik legpatinásabb félmaratoni országúti futóeseményévé vált.

Baksai Tamás, harkányi városvezető azt emelte ki, hogy az indulók a célbaérés után ingyen juthatnak be a harkányi gyógyfürdő területére, kísérőik pedig 50 százalékos kedvezményt kapnak. A futókat több frissítőállomás segíti útközben, a felszereléseket a rajttól ezúttal is a szervező szállítja a célba. A Pécs-Harkány távot az eddigi rekorder, Sági Ferenc teljesítette a leggyorsabban, még 23 évvel ezelőtt. Ő akkor 77 perces útvonalcsúcsot állított be. A tavalyi győztes Nagy Tamás, illetve az olimpiai szinthez maratonon ugyancsak közel álló, tavalyelőtt első Szabó Tünde idén is rajthoz áll. (MTI)

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás