Zsófia
17 °C
21 °C

22 országból érkeznek a balatonfüredi ultrafutó-versenyre

2015.05.05. 11:02

Szerdán délben ötödik alkalommal rajtol el Balatonfüreden a hatnapos World Trophy ultramaratoni futóverseny, melyre idén öt kontinens 22 országából érkeznek versenyzők.

A szervező Egyesület a Magyar Ultrafutásért (EMU) tájékoztatása szerint 80-an indulnak a 144 órás erőpróbán, melynek népszerűségét jól mutatja, hogy már januárban betelt a létszám. Rajthoz áll a tavalyi ranglistavezető amerikai Joe Fejes, valamint a női címvédő kanadai Charlotte Vásárhelyi is, míg a japán csapat tagjaként először fut hatnapos versenyen a korábbi 24 órás férfi és női világbajnok Otaki Mazsajaki és Inagaki Szumie.

A futóknak a Balaton partján kialakított 900 méteres pályán kell majd körözniük Balatonfüreden, ahol a versenyrekordot a francia Olivier Chaigne tartja 920 kilométeres teljesítménnyel.

A magyar versenyzők közül a férfiaknál Lajkó Csaba és Pula Tamás vívhat nagy küzdelmet egymással, a nőknél pedig Nagyné Bakucz Krisztina harmadszor is megjavíthatja a nők korosztályos világcsúcsát. Rajthoz áll a 74 éves Bozó Pál is, aki kísérletet tesz arra, hogy az ausztrál Vlastislav Skvariltól visszavegye az 535 kilométeres - szintén korosztályos - világrekordot.