Bolt nem tudott 20 mp alá menni kétszázon

2015.05.26. 21:07

A hatszoros olimpiai bajnok Usain Bolt a rossz idő ellenére is jó eredménnyel, 20,13 másodperccel győzött férfi 200 méteren az ostravai nemzetközi atlétikai versenyen, írja az MTI.

 A Golden Spike elnevezésű versenyen a világ legjobb sprinterének számító jamaicai sztár óvatosan kezdett, aztán a célegyenesben ellépett ellenfeleitől, s ugyan az utolsó métereken kissé már görcsösnek tűnt a mozgása, így is simán nyert. Boltnak ugyan nem sikerült 20 másodpercen belül futnia, ám tekintve, hogy kifejezetten hideg és esős időben kellett futnia, eredménye remeknek mondható.

A kedvezőtlen körülmények miatt Asafa Powellnek sem lehetett reménye arra, hogy javítson 9,84 másodperces idei legjobbján 100-on, s ettől alaposan el is maradt: a szintén jamaicai sprinter 10,04 másodperccel nyerte a távot, jelentős fölénnyel verve vetélytársait.

A rangos ostravai versenyre a rossz idő alaposan rányomta a bélyegét, a körülmények talán csak a férfi gerelyhajítókat nem zavarták meg, ők egészen kiváló versenyt mutattak be. A kilencfős mezőnyből nyolcan dobtak 80 méter felett, a győztes kenyai - világbajnoki negyedik - Julius Yego pedig 86,88 méteres nemzeti csúccsal lett első.  • Tippek
  • Bankszámla