Koronavírus adatok

2022. jan. 28.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Károly, Karola
0 °C
7 °C

Visszatérő világsztárok a Gyulai-emlékversenyen

2015.05.29. 10:03

Olimpiai és világbajnok atléták térnek vissza idén is a Gyulai István Memorial - Atlétikai Magyar Nagydíjra, melyre július 7-én kerül sor Székesfehérváron.

A legnagyobb név egyértelműen a jamaicai Veronica Campbell-Brown lesz, aki az elmúlt tíz év egyik legmeghatározóbb sprintere a női mezőnyben, s az első, 2011-es Gyulai Memorialon 22.26 másodperccel nyerte a 200 métert. A 33 éves, háromszoros olimpiai bajnok vágtázó 100 méteren áll majd rajthoz a Székesfehérvári Regionális Atlétikai Központban - tájékoztatták a szervezők pénteken az MTI-t.

Campbell-Brown talán a legnagyobb sztár a már biztosan Magyarországra érkezők közül, ám a legjobb formában egyértelműen az amerikai hármasugró, Christian Taylor van jelenleg. A 24 éves atléta, aki a 2011-es világbajnokságon és a londoni olimpián is nyert, május közepén Dohában 18,04 métert ért el, ami minden idők negyedik legjobb eredménye - igaz, ezzel sem sikerült megnyernie a versenyt, mivel a kubai Pedro Pablo Pichardo 18,06-ig jutott.

A jamaicai sprinterhez és az amerikai ugróhoz hasonlóan Taylor honfitársa, a 110 m gát 2011-es világbajnoka, Jason Richardson, illetve az észtek olimpiai és világbajnok diszkoszvetője, Gerd Kanter is törzsvendég a Gyulai Memorialon, melynek rangját jól mutatja, hogy a sportág elitjéhez tartozó versenyzők évről évre visszatérnek ide. Richardson 2012-ben 13.15 mp-es sikerével kiérdemelte a legjobb teljesítményért járó Spiriev Bojidár Trófeát.

A Gyulai-emlékverseny az elmúlt években a nemzetközi szövetség (IAAF) férfi kalapácsvető sorozatának is az egyik állomása volt. Idén annyi a változás, hogy a férfiaké mellett a nők sorozatába is bekerült a székesfehérvári verseny.  • Vennék
  • Hírek