Gyulai Memorial: erős mezőny az ugróknál is

2015.06.18. 11:30

A rendkívül erős és népes mezőny miatt A és B futamot is rendeznek 110 méter gáton a székesfehérvári Gyulai István Memorial - Atlétikai Magyar Nagydíjon július 7-én.

A szervezők közleménye szerint Baji Balázs olyan kiváló ellenfelekkel küzdhet meg ezen a távon, mint a világbajnok és olimpiai ezüstérmes amerikai Jason Richardson, a 2013-as győztes jamaicai Andrew Riley, a világ idei legjobb 60 gátas idejével (7.45 másodperc) rendelkező kubai Orlando Ortega vagy éppen a kétszeres Európa-bajnok, vb-bronzérmes orosz Szergej Subenkov.

Férfi távolugrásban a már bejelentett amerikai olimpiai és világbajnok hármasugró, Christian Taylor többek között a vb-bronzérmes mexikói Luis Alberto Rivera Morales és a fedettpályás világbajnok ausztrál Fabrice Lapierre ellen versenyez majd.

Női magasugrásban is a nemzetközi élvonalhoz tartozó versenyzők indulnak. Az idei fedett pályás Európa-bajnokságon nyolcadik Szabó Barbarának az egyformán Eb-bronzérmes orosz Irina Gorgyejevával és a két évvel ezelőtti győztes horvát Ana Simiccsel kell felvennie a versenyt. Az üzbég Szvetlana Radzivil olimpiai hetedikként és Ázsia-bajnokként, a bolgár Mirela Demireva Eb-nyolcadikként érkezik a Gyulai István Memorialra.

Korábban már ismertté vált többek között a világ idei legjobb 100 méteres idejével (9.74 másodperc) rendelkező Justin Gatlin, a jamaicai sprinterkirálynő Veronica Campbell-Brown és az észt diszkoszvető Gerd Kanter indulása.

Idén sem marad ki a programból az immár hagyományosnak számító "Te mennyit futsz 100-on?" elnevezésű verseny, ahol bárki kipróbálhatja, mennyi idő alatt teljesíti a klasszikus távot.

A verseny jegybevételének 40 százalékát felajánlották az életmentő műtéten átesett Ordina Tibor, többszörös magyar bajnok távol- és hármasugró megsegítésére. (MTI)