Krokodilugró is indul a Gyulai Memorialon

2015.06.25. 09:04

Újabb világ- és Európa-bajnokok részvétele vált biztossá a július 7-i Gyulai István Memorial - Atlétikai Magyar Nagydíjon, így indul Mr. Krokodil is, írja az MTI.

A dél-afrikai fedettpályás világbajnok, olimpiai és világbajnoki ezüstérmes Godfrey Khotso Mokoena azzal is hírnevet szerzett magának, hogy egy filmforgatáson átugrott két krokodilt. A 8,50 méteres egyéni csúccsal rendelkező távolugró vonzódása az óriási hüllőkhöz azzal magyarázható, hogy a neve, Mokoena, zulu nyelven krokodilt jelent, a beceneve pedig Croc - derül ki a verseny csütörtöki hírleveléből.

Szintén csatlakozik a távolugrás mezőnyéhez az Európa-bajnok és vb-ezüstérmes olasz Andre Howe.

A sprintkirálynő Veronica Campbell-Brown neves ellenfeleket kapott. Az amerikai Tianna Bartoletta távolugrásban szerzett világbajnoki címet, a 4x100-as váltóval pedig olimpiai aranyérmet nyert, sőt világcsúcstartó is. Az Európa-bajnok bolgár Ivet Lalova pedig nála is jobb, 10.77 másodperces egyéni csúcsa van.

A nők másik sprintszámában, 100 méter gáton is rajthoz állnak többen a világ legjobbjai közül. Így a kétszeres fedettpályás világbajnok amerikai Lolo Jones, honfitársa a vb-ötödik Queen Harrison, aki már kétszer nyert a Gyulai István Memorialon, Sharika Nelvis pedig a szám új csillagának számít, aki idén futotta 12.52 másodperces egyéni rekordját. A panamai Yvette Lewis szintén törzsvendég a versenyen, 2011-ben győzött, 2013-ban harmadik volt.

A női 1500 méter mezőnyének rangját jelzi az olimpiai bajnok kenyai Nancy Jebet Langat indulása. Férfi gerelyhajításban is lesz világbajnok a német Matthias De Zordo személyében, a résztvevők között nem található 80 méternél gyengébb egyéni csúccsal rendelkező külföldi dobó.

Már korábban ismertté vált többek között az amerikai Justin Gatlin és LaShawn Merritt indulása.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek