Kecskevér, kakastaréj? Bolt a Bayern csodadoktorában bízik

2015.07.02. 10:02

Usain Bolt komoly gondban van, idén eddig nem futott meggyőző időket, és sérülése miatt egy héten belül három versenyt is lemondott. Nem indult a jamaicai válogatón, és nem lesz ott a párizsi valamint a lausanne-i Gyémánt Ligán sem. A német válogatott és a Bayern München doktorában bízik, hogy az augusztus végi világbajnokságra már egészségesen menjen.

Bolt szerdán Münchenben kereste fel Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrot – a Bayernből Guardiola miatt távozó orvost – hogy kezelje keresztcsonti csípőízület-sérülését, ami miatt bal lábával vannak gondjai.

„Ő a legjobb orvos a világon és nagyon nagyszerű ember. Az izmaimat kezelte, és de ő nekem több, mint egy doktor" – mondta Bolt.

A sprinter már korábban is járt kezelésekre Münchenbe, 16 éves kora óta látogatja, évente három-négyszer, a londoni olimpia előtt hátsérüléseivel kereste fel a 72 éves német orvost, aki eléggé egyedi módszereket alkalmaz. A korábbi angol válogatott futballista, Jamie Redknapp arról számolt be, hogy a doktor az ő sérüléseit kakastaréjból kivont folyadékkal kezelte, de arról is hallott már, hogy kecskevért alkalmazott a doktor izomsérüléseknél.

A szokatlan módszerei miatt már megkapta az Amerikai Antidopping Csoport vezetőjétől is, hogy Frankeinstein típusú kísérleteket folytat. Ez persze nem sokakat zavar, a doktor kiterjedt ügyfélkörrel bír, többek között Paula Radcliffe, Ronaldo és Boris Becker is a páciense között van.