Néhány év, és Gyémánt Liga-verseny lehet a Gyulai Memorial

2015.07.08. 13:37

Minden várakozást felülmúlónak nevezte a keddi Gyulai István Memorialon indult mezőnyt és az eredményeket Spiriev Attila sportigazgató, aki az MTI-nek adott interjújában jelezte, a meghívásos egynapos versenyek között jelenleg a 9. helyen áll az Atlétikai Magyar Nagydíj. Gyulai Márton és Deutsch Péter szerint innentől a cél a Gyémánt Liga.

Az All.Athletics.com számítógépes világranglista értékelése szerint a Gyulai Memorial jelenleg a 9. a világ egynapos versenyei között, csak Gyémánt Liga-viadalok előzik meg. A sportigazgató szerint reálisan a  hátralévő Gyémánt Liga-versenyek mellett csak a berlini World Challenge kerülhet a Magyar Nagydíj elé, amely év végére a 16-17. helyre várható. Ez azért is kiemelkedő, mert komoly múltú és rangú versenyekről van szó, melyek a Gyulaihoz képest 3-4-szeres költségvetéssel rendelkeznek.

Gyulai Márton szerint olyan versenyt sikerült öt éve alatt a nulláról létrehozni, amilyen korábban húsz évig nem volt Magyarországon. Megerősítette, hogy a következő cél a Gyémánt Liga, amelyhez azonban a mostani költségvetés többszöröse kell.

Az ötödik Gyulai Memorialon tíz számban dőlt meg a versenycsúcs, férfi kalapácsban a lengyel Pawel Fajdek ráadásul a világ idei legjobb eredményével (83,12 m) győzött.