Kit érdekel, hogy fut, mindenki a riszálásra kíváncsi

2015.07.11. 15:04

Szegény Michelle Jennekének egyszerre áldás és átok, hogy három évvel ezelőtt elég sajátos, csipőriszálós tánccal melegített be az ifjúsági atlétikai világbajnokságon a 100 gát döntője előtt. Az erről készült videó vírusként terjedt a neten, és azóta nagyjából senkit sem érdekel, hogy az ausztrál, milyen futó, leginkább cirkuszi mutatványosként tekintenek rá, aki ráadásul gondolkodás nélkül produkálja magát. Az Universiadén is megvolt a saját show-ja.

Tavaly a glasgow-i Nemzetközösségi Játékokon is elég furcsán vette ki magát, hogy Jennekét jobban ünnepelték, mint az ausztrálok vita nélkül topatlétáját, az 100 gáton olimpiai és világbajnok Sallyi Pearsont. Jenneke, bár sokat fejlődött, erre a szintre sosem fog felérni, de a karrierje már sínen van, atlétaként és címlaplányként is.

Jenneke a Dél-Koreában rendezett Universiadén is elindult, ahol persze a riporterek is leginkább a táncáról érdeklődtek. Ő pedig készségesen megmutatta.

A 100 gát döntője előtt sem maradhatott el az ikonikus tánc, és Jennekén, mintha csak egy gombot nyomtak volna meg, azonnal ugrándozni kezdett, ha csak ráközelített a kamera. A kamera pedig folyton rajta volt.

A döntő egy kis zavarral indult, egy korai rajt miatt percekig álltak a versenyzők, végül a második start sikeres volt. Jenneke nagyon jól kezdett, sokáig vezetett, de az utolsó gátaknál nagyon lelassult, végül bronzérmes lett.