Usain Bolt: Büntessék keményebben a doppingolókat

2015.08.20. 13:13

A hatszoros olimpiai és nyolcszoros világbajnok jamaicai sprinter szerint ő egyedül nem tudja megmenteni az atlétikát, ugyanakkor hiszi, hogy ha az eddiginél keményebben büntethetnék a doppingolókat, biztosan kevesebb lenne a csaló.

A szombaton kezdődő pekingi vb előtt Bolt elmondta: sajnálatosnak tartja, hogy az elmúlt pár hónapban milyen sok doppinggal kapcsolatos hír jelent meg, és szomorú látni, hogy most hol tart a sportág. Úgy gondolja, mindig lesznek olyanok, akik azt hiszik, megsérthetik a szabályokat, írta az MTI.

A 29. születésnapját pénteken ünneplő sztár reméli, hogy a szerdán megválasztott új elnök, a brit Sebastian Coe tud pozitív változásokat hozni.

Bolt hangsúlyozta: ő egyedül nem tudja megmenteni a sportágat, erre egy ember soha nem lesz képes. Ő arra összpontosít, amit neki tennie kell.

A világcsúcstartó, címvédő jamaicai legnagyobb ellenfele a 100 és 200 méteren is világranglista-vezető amerikai Justin Gatlin lesz a kínai fővárosban. Ezzel kapcsolatban megjegyezte: nem okoz neki problémát versenyezni Gatlinnel, ha a rivális betartja a szabályokat.

Gatlint korábban kétszer is eltiltották, másodjára nyolc évet kapott, amit csak azért enyhítettek végül négyéves büntetésre, mert együttműködött a szervezett doppingolás elleni nyomozásban.