Nem hitte, mégis nagy versenyt nyert a magyar hétpróbázó

2015.09.21. 10:35

A hétpróbázó Zsivoczky-Farkas Györgyi nyerte a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) összetett sorozatának záróversenyét a franciaországi Talence-ban.

A pekingi világbajnokságon hatodik atléta 6306 ponttal végzett az élen, így ismét teljesítette az olimpiai indulási szintet (a vb-n 6389 pontot gyűjtött). Két számban egyéni csúcsot ért el: 200 m - 25.21 mp, 800 m - 2:11.88 perc - olvasható a magyar szövetség honlapján.

Zsivoczky-Farkas távolugrás közben a pekingi vb-n
Zsivoczky-Farkas távolugrás közben a pekingi vb-n

Az utolsó szám előtt nagyon szoros volt a verseny, az első három között csak 78 pont különbség volt. A 800 méteres síkfutásban ebből a hármasból  a magyar versenyző volt a legerősebb, így az övé lett az aranyérem. 37 ponttal verte az ukrán Anasztaszija Mokhnyukot.

„Nem hittem volna, hogy megnyerhetem ezt a Decastart. Csak mindig az egyéni legjobbamat akartam hozni, és csak mindig egy számra koncentráltam. Nagyon boldog vagyok, ez volt a második legjobb összeredményem, és két egyéni csúcsot is javítottam. Nagyon jó itt a hangulat, jó itt versenyezni, mert a közönség nagyon támogató, sokat segít" – idézi a nemzetközi szövetség honlapja Zsivoczky-Farkast.

Az utánpótlás Európa-bajnok és szintén riói szintes Krizsán Xénia 5968 ponttal a hatodik helyen végzett, írta az MTI.