Helén
9 °C
23 °C
Index - In English In English Eng

Eredmények

Karácsony Gergely

Ellenzéki Összefogás
50.87%

Tarlós István

FIDESZ-KDNP
44.09%

Újabb kenyai atlétákat tiltottak el doppingolás miatt

2015.10.02. 15:58

Doppingolás miatt az utcai futó Josephine Jepkoech Jepkorirt és a 800-as Agatha Jeruto Kimaswait is eltiltotta a Kenyai Atlétikai Szövetség.

A két futó közül Jepkorir tavaly december 31-én, míg Kimaswai idén áprilisban adott pozitív mintát. Mindkettőjük a norandroszteron nevű anabolikus szteroiddal bukott meg. Előbbit kettő, utóbbit pedig négy évre tiltották el.

Az elmúlt években összesen 33 kenyai atlétát büntettek meg doppingvétség miatt, ám közülük csak Rita Jeptoo, a Boston és a Chicago Marathon nyertese számít klasszis futónak. Az augusztusi pekingi szabadtéri világbajnokságon ugyan a kenyaiak két versenyzője fennakadt a vizsgálatokon, ennek ellenére, a csapat parádésan szerepelt, s az élen végzett az éremtáblázaton.

A kenyai atlétika az utóbbi időszakban többször keveredett doppinggyanúba. Legutóbb az augusztusi világbajnokság ideje alatt az ARD német televízió közölt riportot, melyben két korábbi kenyai futó vallotta be, hogy a sportolókat korábban rendre értesítették a versenyen kívüli doppingellenőrzések idejéről, a helyi sportági vezetők pedig hajlandóak voltak pozitív eseteket eltusolni. (MTI)