Pofátlan tömeges csalás a kenyai félmaratonon

2016.02.10. 12:42 Módosítva: 2016.02.10. 12:42

A csalás sajnos mindig a sport velejárója marad, csak vannak jól leplezett és igazán pofátlan átverések is. Kenyában megint hosszútávfutók próbálkoztak kicsit sem okos módszerrel.

A tavalyi Kenya Maratonon még csak egy futó állt be a táv kisebbik részére, hogy megszerezze a második helyet és az azért járó pénzdíjat, az Eldoret Félmaratonon azonban már egy egész csapat atléta döntött úgy, hogy felesleges lefutni mind a 21 kilométert.

Tömeges csalás a kenyai félmaratonon

Ahogy az Atleticalive által lehozott videón is látszik, az egyik kanyarban több tucatnyi futó várakozik arra teljes nyugalom és egyetértésben, hogy megérkezzen az élboly. Aztán be is álltak közéjük. A többkörös versenyben nem volt chipes időmérés és a szervezők sem voltak elég határozottak ahhoz, hogy megakadályozzák a csalást.

Az olasz lap beszámolója szerint a versenybírók megpróbálták kiszűrni azokat, akik nem futották végig a távot, de ez nem biztos, hogy száz százalékban sikerült.

Volt olyan futó, aki szerint minden eredményt törölni kellett volna, mert teljes zűrzavar uralkodott. A verseny egyik szponzora, Gabriele Rosa menedzser kijelentette, hogy jövőre nem támogatja a versenyt, ha nem teremtenek normális feltételeket.