Gerzson
-3 °C
2 °C
Tóth Ivett
péntek 02:00
Tóth Ivett
Műkorcsolya

Pofátlan tömeges csalás a kenyai félmaratonon

2016.02.10. 12:42 Módosítva: 2016-02-10 12:42:38

A csalás sajnos mindig a sport velejárója marad, csak vannak jól leplezett és igazán pofátlan átverések is. Kenyában megint hosszútávfutók próbálkoztak kicsit sem okos módszerrel.

A tavalyi Kenya Maratonon még csak egy futó állt be a táv kisebbik részére, hogy megszerezze a második helyet és az azért járó pénzdíjat, az Eldoret Félmaratonon azonban már egy egész csapat atléta döntött úgy, hogy felesleges lefutni mind a 21 kilométert.

Ahogy az Atleticalive által lehozott videón is látszik, az egyik kanyarban több tucatnyi futó várakozik arra teljes nyugalom és egyetértésben, hogy megérkezzen az élboly. Aztán be is álltak közéjük. A többkörös versenyben nem volt chipes időmérés és a szervezők sem voltak elég határozottak ahhoz, hogy megakadályozzák a csalást.

Az olasz lap beszámolója szerint a versenybírók megpróbálták kiszűrni azokat, akik nem futották végig a távot, de ez nem biztos, hogy száz százalékban sikerült.

Volt olyan futó, aki szerint minden eredményt törölni kellett volna, mert teljes zűrzavar uralkodott. A verseny egyik szponzora, Gabriele Rosa menedzser kijelentette, hogy jövőre nem támogatja a versenyt, ha nem teremtenek normális feltételeket.