Megtáltosodtak az áramszünettől, olimpiai szintet futottak

2016.04.27. 14:39

A vasárnapi az atlétikai Indiai GP-n két sprinter is megfutotta az olimpiai szintet, csak némileg gyanús, hogy pont áramszünetkor, elektronikus helyett kézi időméréssel érték el ezeket az eredményket.

Amiya Kumar Mallicknak 10,09-et mértek, ami hét századmásodperccel jobb a kvalifikációs szintnél. Ez az idő erősen megkérdőjelezhető. A sprinter az All-athletics.com adatbázisa szerint tavaly még csak 10,51-et tudott, a négytizedes fejlődés szinte elképzelhetetlen. Az is gyanú, hogy a szélmérő sem működött, nem tudni, hogy mekkora hátszél segítette, ha segítette. (Százon és kétszázon a 2 méter per szekundomosnál nagyobb szélben elért eredményeket nem hitelesítik.)

A nőknél Srabani Nanda is nagyot fejlődött az áramszünetkor, 11,23-at futott százon (11,32 kellett Rióhoz), kéttizeddel túlszárnyalva addig legjobbját.

Azt Indiában is érzik, hogy nincs minden rendben az időkkel, az ügyet már az indiai parlament is megtárgyalta, Orissa állam sportminiszter, Sudam Marndi szerint az a legjobb megoldás, ha a két futó lehetőséget kap arra, hogy még egyszer megfussák a szinteket.