Egy jamaicai olimpiai érmes is megbukott az újratesztelésen

2016.06.02. 15:52

Egy jamaicai topsprinter is van azok között a sportolók között, akik 2008-ban doppingoltak a pekingi olimpián, de csak most, az újraellenőrzésen bukott meg. A nevét a Guardian tudni véli, de egyelőre nem közölte. Annyit azonban elárultak, hogy nem Usain Boltról van szó.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) bő két hete jelentette be, hogy a pekingi minták közül 454-et újravizsgáltatott, elsősorban olyan sportolókra koncentrálva, akik az augusztusi riói játékokon is szerepelhetnek. Az eredmények szerint hat sportágban összesen 12 ország 31 versenyzőjének mintája volt pozitív, közülük 14 orosz.

Jamaica hat arany-, három ezüst- és két bronzérmet szerzett Pekingben.  Usain Bolt egyedül 00-on, 200-on és a 4x100-as váltó tagjaként, utóbbi versenyben Michael Fraterrel, Nesta Carterrel és Asafa Powell-lel. Rajtuk kívül még a női 100 méteren győztes Shelly-Ann Fraser, a 200-on első Veronica Campbell-Brown és a 400 gáton aranyérmes Melanie Walker nyert aranyérmet Jamaicának. 

Kerron Stewart kétszázon bronz-, százon ezüstérmes volt, utóbbin Sherone Simpsonnal holtversenyben. A női 4x400-as váltó is harmadik lett. Shericka Williams, Shereefa Lloyd, Rosemarie Whyte és Novelene Williams futotta a döntőt. Shericka Williams négyszázon ezüstérmes volt.