Usain Bolt botladozva is faképnél hagyja a mezőnyt

2016-06-12T062552Z 1805610552 S1AETJKWDKAB RTRMADP 3 ATHLETICS-J
2016.06.12. 13:26

Usain Bolt bejelentkezett száz méteren a riói olimpiai aranyra. A szombati kingstoni versenyen úgy futotta meg az idei második legjobb időt (9.88), hogy borzasztóan rajtolt.

Bolt a tavalyi szezonban sokat szenvedett, alig akart összeállni a futása, gyenge időket ért el, de az augusztusi világbajnokságra aztán összekapta magát, és három aranyat nyert. Idén is a triplázásra készül, és most jóval magabiztosabban mehet neki Riónak.

Szombaton Jamaicában egész jó idővel nyert egy olyan mezőnyben, ami majdnem felért egy világbajnoki döntővel. Az örökranglistán Bolt mellett Asafa Powell és Yohan Blake is legjobb négy között van. Bolt, ahogy szinte mindig, most is elrontotta a rajtját, nagyon beragadt az első húsz méteren.

Bolt majdnem elesett, de nagy időt futott

Az utazósebessége azonban most is rendben volt, az utolsó harmincon az élre állt, és behúzta a győzelmet. 9.88-as ideje az idei második legjobb, a francia Jimmy Vicaust tudott nála két századdal gyorsabb százat.

„Nem volt egy tökéletes verseny, de megnyertem. Majdnem elestem. Próbáltam kontrollálni a rajtot, de ez csak egy dolog, így jött ki.  Túl erősen húzhattam ki a lábam, és emiatt dőltem előre, aztán csak megpróbáltam kijavítani magamat, nem pánikolni, hanem csak végigmenni" – nyilatkozta a futása után.

A jamaicai versenyen az újabban a Bolttal is együtt készülő dél-afrikai Wayde van Niekerk is nagyot ment. A négyszázas világbajnok, aki százon és kétszázon is kimagasló teljesítményre képes, ezúttal háromszázon próbálta ki magát. 31.06-tal nyert, és ezzel minden idők harmadik legjobb eredményét produkálta. Csak Michael Johnsonnak és Boltnak van nála jobb ideje.