A BEAC tarolt a K&H futóversenyén

2016.06.13. 09:47

A hétvégén rendezték meg Budapesten az 56-osok teréről rajtoló K&H félmaraton és maratonváltót, melyben a versenyzők egyéni félmaratoni versenytávot is futhattak. A 6x7 km-es női és férfi váltót (melyen a csapatok egy maratont teljesítettek) egyaránt a BEAC nyerte. A férfi csapatuk az Élményfutárok, és a Hit Sport Team Senior csapatát előzte meg, míg a BEAC női csapat a Futcalányok és az Ageless Runners-Postás követte.

"Az első váltásnál még nem voltunk az élen, a másodiknál azonban már igen, onnan pedig növelni is tudtuk az előnyünket, de nem lazsálhattunk, hiszen a mögöttünk lévő csapatok nagyon keményen jöttek, mindent megtettek, hogy utolérjenek. Azt  jó volt hallani, hogy a pályán kívülről szurolnak, de sokkal meghatóbb volt az, ahogy a mezőny lekörözött tagjai is segítették az élen futót. Nagyon jól esett, hogy sok futónak még volt arra ereje, hogy az élen haladót bíztassa. Ez nagyon sportszerű gesztus, ebből is látszik, hogy a sport, azon belül is a futás közössége mennyire összetartó. Amikor csak volt rá erőm, én is bíztattam Őket" -nyilatkozta a győztes váltó tagja, Csontos Imre.

A félmaratoni táv váltószámában a Podiert Sashegyi Gepárdok állhattak föl a dobogó tetejére a PwC Tri-Athletes és a Nyúlcipő 2-es csapata előtt. Ugyanebben a versenyszámban a női győztes a Spuri Futóbolt csapata lett, a Dunakeszi Futócsajok és a Margitszigeti nyuszik csapata előtt.

Egyéniben a férfiaknál a címvédő Balázsi Dávid nyert 1:15-ös félmaratoni idővel, őt Kapocsi Gergely és Csikász Gábor követte.

A nőknél Lubics Szilvia győzött. A kiváló ultrafutó remek, 1:31-es idővel nyert Kárász Krisztina és Ruscsák Krisztina előtt. "A mai futást egy erősebb edzésnek szántam, a kiírt pulzustartományban próbáltam mozogni. Az első körben még a második helyen futottam, de nagyon sok tartalékom volt, úgy tűnt, hogy sokkal lazábban futok, mint az első helyezett. A második kör közepére feljöttem az első helyre, ez így is maradt. Elégedett vagyok, hiszen sikerült, amit terveztem erre a napra. Az első hely engem is meglepett, hiszen ez nem az én távom."