Árpád
-2 °C
4 °C

A világcsúcstartó futó edzőjének szobája tömve volt doppingszerekkel

2016.06.21. 17:35

Nagy bajban lehet az utóbbi évek vitathatatlanul legjobb közép- és hosszútávfutó nője, Genzebe Dibaba, mert a spanyol rendőrök doppingszerek birtolásáért letartóztatták edzőjét, Jama Adent.

Az edző csoportjával, köztük Dibabával a spanyolországi Sadabellben készül a nyáron, egy ottani hotelben csapta le rá a rendőrök, miután a helyi doppingellenes ügynökségtől kaptak megbízhatónak tűnő információkat. 

Az akció sikeres is lett, mert az edző szobájában EPO-t és más doppingszereket is találtak, írja a Trackarena. A spanyol törvények szerint a doppingolás elősegítéséért két év börtön is kiszabható. Adennek nem ez az első gyanús ügye, tavaly két atlétája (Laila Traby és Hamza Driouch) is megbukott a doppingellenőrzésen. 

Az atlétika az utóbbi években amúgy is a doppingolásról szól, a legnagyobb atlétákról derült ki, hogy tiltott szereket használnak. Dibaba eddig nem produkált pozitív eredményeket, de ha az évtizedes rekordokat döntő etióp futóról is bebizonyosodna, hogy csalt, a sportág olyan pofont kaphat, amiből a többivel együtt már nehéz lesz felállnia.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?