Usain Bolt egymillió dollárért újítja meg az atlétikát

2016.11.04. 14:39

Az atlétika évek óta keresi a lehetőségét annak, hogy még népszerűbb legyen – a sorozatos doppingbotrányok miatt ez nem könnyű amúgy sem – , de eddig forradalmian új változásokat nem találtak ki, a versenyek és a közvetítések is követik a hagyományokat. Ausztráliában innen próbálnak meg elmozdulni jövőre, Usain Bolttal együtt újítják meg az atlétikát.

GettyImages-620939786

Az ausztrál szövetség februárban Nitro Athletics néven háromnapos versenyt tart majd Melbourne-ben, ahol hat 12 fős csapat küzd majd egymás ellen. A szervezők közleménye szerint a program az erőt, kitartást, technikát, csapatmunkát ötvözi majd úgy, ahogy eddig atlétikai versenyeken még sosem.

Sok részletet egyelőre nem lehet tudni a lebonyolítási formáról, de állítólag lesz például ritkán rendezett középtávfutó- és gátfutó váltó is.

Az már viszont biztos, hogy az egyik csapat kapitánya és versenyzője, a jövőre visszavonuló Usain Bolt lesz, aki odaáig van az újításokért. A kilencszeres olimpiai bajnok sprinter még sosem versenyzett korábban Ausztráliában, februárban egymillió dollárért teszi ezt majd meg. Valószínűleg nélküle nehéz is lenne eladni az új versenyformát, így ha bejön, megéri majd ezt a befektetést.