Usain Bolt miatt terrorpánik tört ki a New York-i reptéren

2016.11.22. 11:07

Ahol Usain Bolt megjelenik, ott garantálható, hogy felfokozott lesz a hangulat. A jamaicai sprinter a New York-i Kennedy repülőtéren is megkapta az ovációt még augusztus 14-én, az eltúlzott reakciókat azonban a biztonságiak rosszul értelmezték és lövéseket jeleztek.

A biztonságiak, a rendőrség és az utasok közötti rossz kommunikáció okozta a hibás jelzést és azt, hogy tömegpánik tört ki, áll az egyik biztonsági vezető jelentésében, adta hírül a Nzherald.

Az utasok a kijáratok felé rohantak, a pánik két másik terminálra is átterjedt. A közösségi médiában az jelent meg, hogy egy fegyveres van a reptéren. Emiatt a rendőrök is elővették fegyvereiket.

A hisztériát csak fokozta, hogy a Korean Airlines egyik gépénél evakuáló csúszdát nyitottak ki, amelynek pukkanó hangját keverhették össze lövéssel.

A vizsgálatok után kiderült, hogy a repülőtér nem tudott hatékonyan kommunikálni, nem tudta az utasokat lenyugtatni a hamis riasztás után.

Andrew Cuomo, New York kormányzója közleményében jelezte, hogy ébresztőt fújt ez az eset, felül kell vizsgálniuk a biztonsági protokollt, mert egy valódi terrortámadásnál nem valószínű, hogy működne az elhárítás.