Olivér
4 °C
8 °C

Amerikai olimpiai bajnok bukott meg gyanús szerrel

2017.02.08. 09:17

Három hónapos eltiltást kapott Dawn Harper-Nelson a 2008-as olimpia 100 méteres gátfutó bajnoka. Az amerikai atléta szervezetében a doppingok elfedésére használt vizelethajtót találtak.

Természetesen van rá magyarázat, ezért kapott csak ilyen rövid büntetést.

Harper-Nelsont december 1-jén ellenőrizték, a mintájában hidroklorotiazidot mutattak ki. A szer nem teljesítménynövelő, de arra jó, hogy más doppingok nyomait eltüntessék vele, ezért szerepel a tiltólistán.

A Londonban olimpiai ezüstöt is szerző atléta azt állítja, hogy a tiltott anyagot véletlenül, magas vérnyomás kezelésére szedett gyógyszerrel vitte be a szervezetébe. Harper-Nelson állítása szerint nem is titkolta, hogy milyen gyógyszert szed, de abban hibázott, hogy nem jelezte a megfelelő helyen.

Az Amerikai Doppingellenes Ügynökség elfogadta az atléta védekezését, ezért adott csak három hónapos eltiltást. Harper-Nelson így szinte csak a fedettpályás szezonról marad le.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?