Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Százötvenmillió forintos atlétikai fejlesztés Tatabányán

2017.02.24. 19:09

A tatabányai önkormányzat 150 millió forint összegű együttműködési megállapodást köt a Magyar Atlétikai Szövetséggel (MASZ) a Grosics Gyula Stadionban lévő atlétikai létesítmények felújításának előfinanszírozására - erről döntött a megyeszékhely közgyűlése pénteki ülésén az MTi híre szerint.

Schmidt Csaba polgármester elmondta, az önkormányzat vállalja, hogy május végéig felújítja a stadion rekortán futópályáját, a rúd- és magasugráshoz használt létesítményeket, valamint a távolugrás, a kalapácsvetés és a súlylökés helyszíneit.

A felújított pályákon fogadják július elején a serdülő és újonc országos bajnokság 1200 versenyzőjét, a bajnokság rendezését idén kilencedik alkalommal nyerte el a Tatabányai Sport Club. A fejlesztések után a sportlétesítmény európai szintű felkészülési lehetőséget nyújthat a sportolóknak.

A MASZ kötelezettséget vállalt arra, hogy a fejlesztések 150 millió forintos költségét december 31-ig megtéríti az önkormányzat részére. A szövetség korábban támogatta egy fedett csarnok megépítését - ahol egész évben lehet rúd- és távolugró edzéseket tartani -, valamit a gerelyhajító pálya felújítását.

A Tatabányai Sport Club atlétikai szakosztályában kiemelt hangsúlyt fektetnek az utánpótlás-nevelésre, a szakosztályban jelenleg 250 fiatal sportol kilenc edző vezetésével.