Sámuel, Hajna
18 °C
29 °C
Index - In English In English Eng

Százötvenmillió forintos atlétikai fejlesztés Tatabányán

2017.02.24. 19:09

A tatabányai önkormányzat 150 millió forint összegű együttműködési megállapodást köt a Magyar Atlétikai Szövetséggel (MASZ) a Grosics Gyula Stadionban lévő atlétikai létesítmények felújításának előfinanszírozására - erről döntött a megyeszékhely közgyűlése pénteki ülésén az MTi híre szerint.

Schmidt Csaba polgármester elmondta, az önkormányzat vállalja, hogy május végéig felújítja a stadion rekortán futópályáját, a rúd- és magasugráshoz használt létesítményeket, valamint a távolugrás, a kalapácsvetés és a súlylökés helyszíneit.

A felújított pályákon fogadják július elején a serdülő és újonc országos bajnokság 1200 versenyzőjét, a bajnokság rendezését idén kilencedik alkalommal nyerte el a Tatabányai Sport Club. A fejlesztések után a sportlétesítmény európai szintű felkészülési lehetőséget nyújthat a sportolóknak.

A MASZ kötelezettséget vállalt arra, hogy a fejlesztések 150 millió forintos költségét december 31-ig megtéríti az önkormányzat részére. A szövetség korábban támogatta egy fedett csarnok megépítését - ahol egész évben lehet rúd- és távolugró edzéseket tartani -, valamit a gerelyhajító pálya felújítását.

A Tatabányai Sport Club atlétikai szakosztályában kiemelt hangsúlyt fektetnek az utánpótlás-nevelésre, a szakosztályban jelenleg 250 fiatal sportol kilenc edző vezetésével.