Helén
9 °C
23 °C
Index - In English In English Eng

Eredmények

Karácsony Gergely

Ellenzéki Összefogás
50.86% (353593 szavazat)

Tarlós István

FIDESZ-KDNP
44.1% (306608 szavazat)

Az oroszok tovább könyörögnek az atléták eltiltása ellen

2017.07.31. 10:55

Tovább győzködné az Orosz Atlétikai Szövetség (RUSAF) elnöke, Dmitrij Sljahtyin a nemzetközi szövetséget (IAAF), hogy szüntessék meg az ország felfüggesztését, ráadásul mindezt csütörtökön, a londoni atlétikai vb-t megelőző kongresszuson tennék meg.

Sljahtyin küldetéséről Vitalij Mutko orosz miniszterelnök-helyettes beszélt a TASZSZ hírügynökségnek, melynek ugyanakkor azt is elmondta, kevés reményt fűz ahhoz, hogy az orosz sportági szövetség felfüggesztését feloldják, írja az MTI.

Az IAAF 2015 novemberében függesztette fel az orosz szövetséget, miután a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) a vizsgálata során arra a megállapításra jutott, hogy Oroszországban szisztematikus doppingolás zajlott.

Ezzel a döntéssel automatikusan valamennyi orosz atléta nemzetközi versenyzési jogát is felfüggesztették, így többek között a riói olimpián sem szerepelhettek.

A nemzetközi szövetség Rióra az Egyesült Államokban készülő távolugrónak, Darja Klisinának függetlenként engedélyezte a szereplését, a kongresszus másnapján kezdődő londoni szabadtéri világbajnokságon pedig összesen 19 orosz sportoló vehet majd részt, ugyancsak semlegesként. Ez azt jelenti, hogy nem viselhetik a nemzeti színeket, és amennyiben győznek, az eredményhirdetésnél nem játsszák le nekik az orosz himnuszt.

Az IAAF az elmúlt időszakban 38 felnőtt és 11 utánpótláskorú orosz versenyzőnek adott versenyengedélyt, míg 106 atléta kérelmét elutasította.